Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Sonoff » Sonoff ZBMini-L csak fázissal működő, okos Zigbee 3.0 kapcsolórelé

Ár:
7.790 Ft (6.134 Ft + ÁFA)
Cikkszám: SON-REL-MINI-L-ZB
A ZBMINI-L a Sonoff apró ZBMini okos kapcsolóreléjének a csak fázisvezetékkel (azaz nullavezeték nélkül) működő, ZigBee verziója. Beépíthető fali aljzatokba kapcsolók és konnektorok mögé is. Kompatibilis a SONOFF ZBBridge (Zigbee Bridge)-el, az Amazon Hub-bal, Samsung SmartThings Hub-bal és más Zigbee 3.0 hubokkal.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó:
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2023-10-29

Leírás és Paraméterek

A Sonoff ZBMini-L a népszerű Sonoff márka legkisebb, fali kapcsolóaljzatokba is beszerelhető kapcsolóreléjének, a Sonoff Mini-nek a csak fázisvezetékkel, azaz nullavezeték nélkül működő, Zigbee-s termékverziója.

Mi a Zigbee?

A Zigbee egy kifejezetten okosotthon / IoT protokoll, kifejezetten ilyen eszközök közötti hatékony kommunikációra fejlesztették ki. A közvetlenül a routerre csatlakozó Wi-Fi-s eszközökhöz képest a Zigbee eszköznél fontos eltérés, hogy a Zigbee eszközök működéséhez és távvezérléséhez szükség van egy Zigbee-WiFi közötti átjáróra (gateway-re vagy bridge-re), mely az egymással Zigbee "nyelven" kommunikáló eszközöket az internet felé elérhetővé teszi. Előnye ugyanakkor a Zigbee megoldásoknak, hogy tehermentesítik a WiFi hálózatot, melyre így csak egy WiFi-s eszköz, a Zigbee átjáró lép fel, minden más eszköz a Zigbee protokollon kommunikál egymással, így nem foglalják le a router IP címeit.

A Zigbee technológia támogatja az ú.n. Mesh hálózatokat is, és a 230V-ra kötött Zigbee eszközök (pl. Sonoff ZBMini, Sonoff Basic ZBR3 relék) képesek továbbítani más Zigbee eszközök információit a Zigbee gateway (átjáró) felé és vissza, ha azok direktben nem tudnak vele kommunikálni, mert az átjáró hatótávolságán kívül vannak telepítve.

A Zigbee protokoll további előnye, hogy jóval kisebb fogyasztású, mint a Wi-Fi, az alacsony energiafelvételnek köszönhetően így a ZigBee protokoll különösen népszerű az elemmel működő szenzorok esetén, melyek egy elemmel akár évekig elműködhetnek. Emiatt kisebb adatmennyiséget tud csak kezelni, de ez jellemzően nem okoz problémát, mivel leginkább csak vezérlésre, státusz információkra használják. A Zigbee protokoll egy iparági szabvány, a teljesen szabványos Zigbee eszközök elvben bármely gyártó szabványos eszközeivel működőképesek.

A ZBMini-L kompatibilis többek között a Sonoff Zigbee-WiFi átjárójával, a Sonoff Zigbee Bridge-el, melyre csatlakoztatva a ZBMini-L-t a megszokott gyári eWeLink-platform és eWeLink app segítségével vezérelhető az eszköz. A szokásos eWeLink funkciók közül elérhetőek az aktuális KI/BE állapot, a manuális KI/BE kapcsolás, valamint az időzítések (időzítés, visszaszámláló timer, ciklusvezérlés) is, de nem elérhető az impulzuskapcsolás (Inching) funkció.

Kompatibilis a SmartThings hub-bal, ez esetben az iOS-re illetve Android-ra elérhető SmartThing APP segítségével vezérelhető. Vezérelt ki/bekapcsolások, időzített ki/bekapcsolás és még sok más funkció érhető el a SmartThings app-ban.

Együttműködik az Amazon Alexa platformmal (ZE39KL Echo Plus, Echo Studio, DW84JL 2nd Gen Echo Show & L9D29R 2nd Gen Echo Plus eszközökkel is), hangvezérléssel párosítható az Alexa segítségével: “Alexa, find device”.

A ZBMINI-L verzió a relé nullevezeték bekötését nem igénylő verziója, mely csak fázisvezetékkel működik.

A ZBMINI-L relét a fali kapcsoló mögé kell beszerelni, és a min. 3W teljesítményű lámpa esetén nincs szükség villodzásgátló modulra sem. 

Internet-kapcsolattal rendelkező iOS (Apple) vagy Android mobiltelefonon futó SmartThings App vagy Sonoff Zigbee Bridge-re kapcsolva az eWeLink app segítségével távolról vezérelhetjük a kapcsolórelét.

Terméktulajdonságok:

 • ZigBee 3.0 protokoll
 • Kompatibilis a SONOFF ZBBridge (Zigbee Bridge)-el, az Amazon Hub-bal, Samsung SmartThings Hub-bal és más Zigbee 3.0 átjárókkal is
 • Fali kapcsoló mögé építendő be a fali aljzatba.
 • Min. 3W teljesítményű fogyasztó szükséges a működéséhez
 • Induktív fogyasztókkal, mint pl. ventillátor, nem használható.
 • Alternatív és keresztváltó kapcsolókkal is működtethető
 • DIN-sínre is felszerelhető
 • Max. teljesítmény 6A;
 • Áramkörök száma: 1;
 • A WiFi-s párjával ellentétben impulzuskapcsolásra, automatikus kikapcsolásra (inching) az eWeLink app-ban nem állítható be.
 • Az eWeLink app már magyar nyelven is elérhető!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

Külső raktáron (2-3 nap)
5.989 Ft

Keresés