Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Érzékelők

Rendezés:

Okos termosztát

Okos termosztáttal nemcsak időt, de rengeteg energiát és így pénzt is lehet spórolni, mert a most kapható modelleket már mind lehet okostelefonról irányítani vagy szabályozni. Emiatt például munka végén be tudod állítani a telefonodról - internet kapcsolat segítségével -, hogy amire hazaérsz a lakás jól felmelegedjen télen, vagy épp kellemesen hűvös legyen nyáron.

A legtöbb okos termosztát olyan programokkal is rendelkezik, melyek segítségével az egész heti fűtéstervet be tudod állítani, de ha “közbejön az élet”, akkor sincs probléma, mert bármikor, bárhonnan felül tudod írni, csak internet kapcsolatra van szükséged.

Természetesen az okos termosztátok olyan programokkal futnak, melyeket hozzá lehet kötni a legtöbb otthoni vezérlőhöz, így akár azokon keresztül is tudod szabályozni lakásod vagy házad aktuális fűtését vagy hűtését. Ebben az esetben a telefonodra sem lesz szükséged, csak megmondod a rendszernek, hogy hány fokra szeretnéd felmelegíteni vagy lehűteni a lakást.

Így az okos termosztátok segítségével csak annyit fizetsz a fűtésért, amennyit tényleg használsz, hiszen ha nem vagy otthon, bekapcsolhatod - vagy automatizálhatod - az energiatakarékos módot, mely bizonyos modelleknél azt jelenti, hogy amikor azt érzékeli, hogy nem vagy otthon, kikapcsolja a fűtést-hűtést, csak akkor kapcsol vissza, ha érzékeli, hogy otthon tartózkodsz.

Így nemcsak energiát, de ha előre beprogramozod az okos termosztátot, rengeteg időt is megspórolhatsz, hiszen nem kell többet bajlódnod a klíma állítgatásával.

 

Keresés