Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mi újság az eWeLink és Sonoff háza táján?

Mi újság az eWeLink és Sonoff háza táján?

Egyre nagyobb a verseny az okosotthonok piacán. A Sonoff elsők között jelent meg az IoT területen, máig nagy népszerűségnek örvendő Sonoff Basic okosrelével. Kezdeti népszerűségét annak is köszönhette, engedte termékeit hekkelni, sőt saját maga adott ki leírásokat és firmware-ket a hekkeléshez. Ennek eredménye képpen a „Csináld magad okosotthon” (DIY smart home), bevezető és egyben megkerülhetetlen márkája lett. Halandó emberek az ingyenes eWeLink nevű alkalmazással tudják kezelni a Sonoff eszközeiket. Az IoT robbanást követően egyre nagyobb szerepet kapott az eWeLink alkalmazás minél több funkcióval történő felruházása, a mellett, hogy stabilabb és nagyon egyszerűen kezelhető lett, még bonyolultabb automatizmusok ( jelenetek ) létrehozásakor is. Mára tulajdonképpen egy redundás felhő / LAN hibridként is tud működni. Az eszközök csatlakoztatása nem bonyolultabb mint egy Bluetooth fejhallgatóhoz csatlakozni.  

 

Ezért is érdemes néha egy pillantást vetni rájuk, mi változott vagy fog változni mostanában. Pár dolgot összeszedtünk:

1. Sonoff kiadott a Sonoff POW R2 -höz egy hibajavítást. Akinek van ilyen eszköze annak mindenképp ajánlott a Firmware 3.3.1 -re történő frissítése!

2. A Sonoff 4ch R2 -nél is elérhető lett a szoftveres automata időzített kikapcsolás.

3. Magyarországon is elérhető az újdizájnú Sonoff TX T3 villanykapcsoló család.

4. Hamarosan érkezik az eddigi legkisebb Sonoff termék, a villanykapcsoló mögé építhető Sonoff Mini.

5. Az eWeLink támogatja a több eszköz egyben történő megosztását. Eddig egyesével lehetett megosztani eszközeinket, most már lehetőség van, több eszköz egyben történő megosztására családtagokkal vagy másokkal..

6. Időzíthetőek lettek a jelenetek az eWelink alkalmazásban, egyben tudunk időzítve kapcsolni több eszközt, nem kell mindegyiknél külön beállítani.

7. Hamarosan Europában is engedélyezni fogják a webkamerák hozzáadását az eWeLink eszközökhöz. Eddig csak Androidos telefont lehetet kameraként használni az eWelink Camera alkalmazás segítségével vagy a felhasnálói profilt kínaira változtatva lehetett hozzá adni.

8. Alkonykapcsolás. Eddig IFTTT -vel ugyan meg lehetett oldani, de a sok felhasználói kérésre valamelyik következő eWeLink verzióban már benne lesz a csillagászati napfelkelte vagy napnyugtakori be- kikapcsolás.

blog comments powered by Disqus

Keresés