Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kamerás bébiőr - nyugodt álmokat a szülőknek is

Minden családban eljön az az idő, amikor a lurkók már elég nagyok ahhoz, hogy saját szobájuk legyen, hiszen ha már nem kell őket éjszakánként etetni, a legtöbben ekkor kialakítják a gyerekszobát, hogy megszokják a lurkók, hogy egyedül is lehet aludni.

Viszont ilyenkor is szükség van figyelni a kicsik légzését, mert ha hangos a környék, és nehezen hallható, hogy mi történik a gyerekszobában, illetve ha nagy, emeletes házban lakunk, bizony nem árt, ha valamilyen védelmi rendszert beszerelünk hozzájuk, hogy mindig biztonságban tudjuk őket.

 

Ilyenkor szoktak a szülők walkie-talkie-szerű készülékeket beszerezni, melyeken nagyjából lehet hallani, hogy mi történik a csöppségekkel. Viszont az esetek többségében ez nem elég, hiszen ez csak a hangokat figyeli, így az egyik legmodernebb és jelenleg legmegbízhatóbb megoldás ma a kamerás bébiőr.

 

Jól hangzik, ugye? Természetesen nem egy furcsa alakot kell elképzelni kamerával a kezében, hanem egy modern kiszerelésű, kevés helyet foglaló intelligens kamera védelmi rendszert. Fontos itt kiemelni, hogy előrehaladt már annyira a tudomány, hogy nem VHS kazetták hegyeit kell majd tárolni a lakásban egy idő után, amiken nem is nagyon lehetett látni az emberi arcokat, illetve a legtöbb modell nem is vette fel a hangokat, így nem sok segítséget nyújtottak.

 

Ezzel szemben a ma kapható kamerás bébiőrök komplett technikai csúcstalálmányok már, hiszen a képeket és videókat éles felbontásban készítik, illetve a hangot is egyaránt felveszik. Ami viszont a legjobb, hogy amikor vissza akarjuk nézni, hogy mi történt az éjszaka folyamán - vagy akár nappal is -, az az, hogy a kamerához kapcsolódó program automatikusan rögzíti a felvételen azt, ha mozgást vagy valamilyen hangot észlel, így nem kell hosszú órákon át tekerni a felvett anyagot, elég csak a “tartalomjegyzéket” megnézni, ahol jól látható, hogy milyen időpontban történt valami hang nélküli vagy hangos mozgás.

 

Ez azért nagyon pozitív változás, hiszen ha csak azt szeretnénk visszanézni, hogy mikor történt valami, elég csak azokat a részleteket kiválasztani, ahol mutatja a rendszer, hogy történt mozgás vagy hang.

 

Mindezek mellett pedig a legtöbb kamerás bébiőrrel nemcsak nézni vagy hallgatni lehet a gyerekszobában történő eseményeket, de lehetőség van arra is, hogy például beszéljünk a kamerába épített mikrofonon keresztül. Így például ha túlórázunk este, s a bébiszitter már nem bír a lurkókkal, egyszerűen tudunk velük így kommunikálni, hogy megnyugtassuk őket, hogy mindjárt hazaérünk, csak még dolgozni kell egy kicsit egy határidős projekten.

 

Természetesen a kamerás bébiőr felvételeit élőben is nézhetjük okostelefonunk, tabletünk vagy bármilyen okos, képernyővel és hangszóróval ellátott készülékünkön, amennyiben az rendelkezik internet kapcsolattal.

 

S a praktikus kivitelezésnek köszönhetően a legtöbb kamerás bébiőrt úgy alakítják ki, hogy azokat bármikor, bárhová magunkkal tudjuk vinni. Így például nyaraláskor csak rá kell csatlakoztatni a szálloda Wi-Fi-jéhez, és máris lehet ugyanúgy használni, ahogy eddig.

 

A legtöbb modellnek a talpa mágneses kialakítású, így igen egyszerű felszerelni őket bárhova, hiszen nem igényelnek fúrást vagy bármilyen szerszámot, hogy azonnal használhatóak legyenek.

 

Amennyiben sokat vagy távol, aktív életet élsz, és nem tudsz minden pillanatban a gyerekeid mellett lenni, de nyilván szeretnéd látni az első lépéseiket, az első szavukat, vagy nagy házban laksz, ahol nehéz hallani, hogy játszanak-e a gyerekek vagy épp nyúzzák egymást, feltétlenül szerezz be egy kamerás bébiőrt, hogy ne csak halld, de lásd is, hogy mi történik a csöppségekkel akkor, amikor sokáig dolgozol, utazol vagy akár betegség miatt kórházban vagy.

 

Így a kamerás bébiőrrel könnyedén láthatod és hallhatod, hogy minden rendben van-e a gyerkőcökkel, s nyugodtabb leszel akkor is, ha épp nem vagy otthon, hiszen tudod így mindig, hogy mi történik a csöppségekkel otthon.

 

Rendelj Te is kamerás bébiőrt, hogy például amikor visszamész a munkába szülés után, sokkal nyugodtabban és kiegyensúlyozottan tudj dolgozni, vagy ha nagy házban laksz, mindig közelről tudd nézni, hogy minden rendben van-e csemetéiddel.

Tartalomhoz tartozó címkék: Kamerák Kamerás bébiőr

Keresés