Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

eWeLink Camera – Ne dobd ki a gyerek levetett telefonját!

eWeLink Camera – Ne dobd ki a gyerek levetett telefonját!

Teszteljük a Sonoff eszközök alkalmazásának az eWelink (3.5.8.1) -nek és a hozzátartozó eWeLink Camera alkalmazás legújabb, béta változatát.

A kameraalkalmazás nem kevesebbet kínál, mint IP kamerát csinál a legalább Android 4.2 vagy magasabb verziószámú telefonunkból és azt az eWeLink -ben lévő Sonoff eszközeinkhez hozzá is rendelhetjük.

Magyarán ha megnyitunk egy Sonoff eszközt – amihez egy kamera van rendelve - akkor élőképet kapunk és ellenőrizhetjük, hogy az utasítás / kapcsolás valóban megtörtént-e. Nem is kell mondani mekkora okosság ez például, egy kertkapu esetében. Most ha távolról nyitjuk, akkor csak reménykedhetünk benne, nem darálja-e le a macskát. Személy szerint nekem ez mindig feszkót okozott. Ha nem is a macska, de az igen, bezáródott-e rendesen a kapu.

Na. álljunk meg egy picit!

Nem tudom kinél, hogy van, de nálunk jó pár darab, család által levetett telefon lapul egy dobozba, mint elektronikai hulladék, várva a sorsát. Kidobni sajnáltuk, mert még is csak valamikor valamire jó lesz. Egyébként meg borzasztóan környezetkárosító, sose dobjuk kukába! Legalább az akksit dobjuk be egy arra kijelölt ellem tárolóba!

Ha ez tényleg működik, akkor indulhat az újrahasznosítás!

 

Bele is vágtunk:

Kellet legalább 2db Androidos telefon. 1. amin az eWeLink Camera streameli az élőképet 2. amire az eWeLink béta verzióját felrakjuk (ez működni fog majd IoS alatt is) ami már támogatja a kamerákat.

Gyorsan elő is kapartunk pár lehasznát telefont, egy nem is tudom milyen LG-t és egy Samsung S4-et.

 

Az LG-re felkerült maga a kamera alkalmazás.

A Samsungra meg az eWeLink béta. Egyik telefonba sem tettünk SIM kártyát, egyszerűen csak WiFi-vel csatlakoztunk a netre.

eWeLink

Egyre érdekesebb, belekerült a Xiaomi és Hikvision támogatás is.

Mind két alkalmazásba ugyanazzal a felhasználóval kell bejelentkezni!

Ha ez megtörtént, akkor a szoftver utasít minket, nyissuk meg az egyedi QR kódot. Amit aztán az eWeLink QR olvasóját használva, fel tudunk venni új eszközként a meglévő WiFi kapcsolóink mellé.

eWelink QR

A screenshot of a cell phoneDescription generated with very high confidence A picture containing electronics, indoorDescription generated with high confidence

Itt kiütközött rendesen a Béta szoftver, folyamatosan jött az „invalid QR code” hiba. Abba is hagytam az egészet, mert felidegsített és akadt más dolgom. Később visszalépve meglepően tapasztaltam, hogy mégis hozzáadta a telefont, mint kamerát és látszik a többi eszközzöm mellett. Rákattintva ez a látvány fogadott:

Camera working

Kaptunk egy élő streamet arról a mobilról, amin az eWeLink kameraalkalmazás futott, kiegészítve fps, adatátviteli sebesség , hálózati csatlakozás információkkal és SD -HD váltás lehetőséggel.

Van, kétirányú hangátviteli opció is. Meglepően tiszta hangot kapunk. Nem fogok csodálkozni, ha többen fogják használni lehallgatásra, mint élőkép állapot ellenőrzésre. Ki gyanakodott eddig egy képernyővel lefordított mobil láttán? Jelenleg ,hogy az eWeLink Camera alkalmazás streamelje a képet és a hangot, futnia kell előtérben és nem is lehet zárolva a képernyő.

Ha a kamera már elérhető az eszköz listánkban, akkor lehetőség van hozzárendelni némelyik Sonoff eszközhöz. Ezt az eszköz beállításánál az Add cameras résznél lehet megtenni.

A screenshot of a cell phoneDescription generated with very high confidence

 

Ezek után, ha megnyitunk egy eszközt, akkor osztott képernyőként fent látjuk a kamera képet alul meg a megszokott kikapcsolgatást. Ez az oka annak, hogy nem minden eszköznél lehet használni. ahol nem fér el, ott egyszerűen nem lehet hozzárendelni. Ilyen például a Sonoff POW R2, Sonoff 4CH , Sonoff TH.

Ebben a videóban látható működés közben

Itt egy Sonoff Önzáró relével működtetett, kertkapu állapotát követjük figyelemmel.

A videó minősége nem a legjobb, de lehet, ez a régi mobiltelefon miatt van. Ki próbáljuk majd egy újabb modellel is.

Hogy mikkor lesz elérhető Európában a nagy közönség számára? A tervek szerint valamikkor nyáron és jön a P2P IP kamera csatlakozási lehetőség is.

Köszönettel:

OtthonDigital.hu (TsV)

Tartalomhoz tartozó címkék: Sonoff Okos otthon SmartHome Kamerák
blog comments powered by Disqus

Keresés