Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Sonoff » Sonoff Mini R3 WiFi + eWeLink-Remote, internetről távvezérelhető, 16A-es okosrelé, DIY-üzemmóddal (REST API)

Ár:
4.360 Ft (3.433 Ft + ÁFA)
Cikkszám: SON-REL-MINI-R3
Elérhetőség: Utolsó 1 db raktáron
A Sonoff S-MATE modul segítségével hagyományos fali kapcsolókról vezeték nélkül is vezérelhető, WiFi-s, az interneten keresztül APP-ból is vezérelhető, időzíthető okos kapcsoló relé 16A maximális teljesítménnyel. Használható az eWeLink app-pal (és felhővel) vagy DIY üzemmódban REST API-n keresztül okosotthon rendszerekhez is kapcsolható.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó:
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A Sonoff Mini R3 az okosvillamossági gyártó 2022 év eleji újdonsága, valójában sokkal inkább egy vadonatúj technológiát felvonultató megoldás, mint a Sonoff Mini R2 új verziója. A Sonoff Mini R3 nem csak egy újabb típusú okos WiFi-s okos kapcsoló relé, hanem az "eWeLink-Remote" névre keresztelt új vezetéknélküli technológia első átjárója (gateway-e vagy hub-ja) is egyben.

A Sonoff-tól megszokott módon az eszköz magas minőségét nem csak a szokásos CE minősítés, hanem a német TÜV Rheinland laboratórium teszt bizonylata is igazolja.

Mi a különbség a Sonoff Mini R2 és a Sonoff Mini R3 között?

Az első látásra is feltűnő első fő különbség, hogy míg a Sonoff Mini R2-nek van kapcsolóbemenete, addig a Sonoff Mini R3-nak már nincs. A változás oka az, hogy míg a Sonoff Mini R2-t elsősorban fali aljzatokba szánják fali kapcsolók és konnektorok mögé, addig az új Sonoff Mini R3 verziót nem, ezt a fogyasztókhoz javasolják beépíteni, ahol a működéséhez szükséges fázis- és a nullavezeték garantáltan a rendelkezésre áll. Jó tudni azt is, hogy a Sonoff Mini R3 teljesítményét megnövelték: 16A lett az R2 verzió 10A teljesítményéhez képest.

A fő újdonság azonban az, hogy a nagyobb méretű Sonoff Mini R3-ban helyet kapott az "eWeLink-Remote" technológia, mellyel távirányíthatjuk, vezeték nélkül kapcsolhatjuk a Sonoff Mini R3-t, mégpedig például az új Sonoff S-MATE modulból (külön termék).

A Sonoff Mini R3-ban tehát van egy "eWeLink-Remote" vevőegység, - mely nem a Sonoff eszközöknél korábban megszokott 433MHz-es RF technológiát használja -, hanem egy új Sonoff-specifikus technológiát, mely vélhetően egy Bluetooth Low Energy technológiát használ a vezeték nélküli adatátvitelhez. A gyártói leírás szerint az RF-nél jóval nagyobb hatótávolságra képes az eWeLink-Remote vezetéknélküli távirányítása, nyílt terepen akár 150 méterre is képes, mely az RF hatótávolságnak akár a 3-5-szöröse is lehet.

Hogyan használható a Sonoff Mini R3?

A Sonoff Mini R3-ban van tehát egy eWeLink-remote vevőegység, a (külön termékként elérhető) Sonoff S-MATE-ben pedig egy "eWeLink-remote" adóegység. A Sonoff Mini R3-t a fogyasztóhoz, például egy lámpához kell bekötni állandó fázis és nulla betáppal, ami a fogyasztó működéséhez amúgy is szükséges, tehát biztosan elérhető ott minden esetben. A Sonoff S-MATE pedig a csak fázisvezetékkel bekötött hagyományos kapcsolók mögé kerülhet például a fali aljzatba, ez képes érzékelni a villanykapcsolást, és kompatibilis billenő és kétállású kapcsolókkal is.

Sonoff S-MATE-nek ráadásul 3 kapcsolóbemenete is van, azaz egy háromgombos kapcsoló, vagy egy 1 gombos és egy 2 gombos csillárkapcsoló, vagy három egygombos kapcsoló kapcsolását is képes érzékelni, és az egyes gombok akár 3 különböző helyen levő Sonoff MINI R3 egységgel is összepárosíthatóak és vezeték nélkül kapcsolhatóak.

Jó tudni, hogy a Sonoff S-MATE-ben található (L), (L1), (L2), (L3) bemenetek össze vannak bent kötve, csak a vezetékek (WAGO nélküli) összekötésére kínálnak kényelmes megoldást, az S-MATE modul működéséhez nem szükséges a használatuk. Azaz a Sonoff S-MATE képes 230V AC betáp nélküli fali kapcsolóról is működni, mivel számára egy CR2032 gombelem adja a működéséhez szükséges energiát, így akár egy vezetékek nélküli fali kapcsoló mögé bekötve is képes a Sonoff Mini R3 vezérlésére, kvázi távirányítóként, ha a fali kapcsoló és a lámpa nincs vezetékkel összekötve.

A Sonoff Mini R3 és a Sonoff S-MATE párosításakor a Sonoff Mini R3 lényegében egy "eWeLink-remote" átjáróként vagy hub-ként működik, hiszen a Sonoff S-MATE-re kötött kapcsolóval más eWeLink eszközöket is vezérelhetünk a felhőn keresztül. Ehhez nincs más dolgunk, mint létrehozni egy Okosvezérlést (Scene-t) az eWeLink app-ban, és megadni, hogy a Sonoff S-MATE egyes kapcsolóinak kapcsolásakor melyik másik eWeLink eszközt szeretnénk kapcsolni. Az ilyen vezérlések működéséhez - más Okosvezérlésekhez / Scene-ekhez hasonlóan - élő internetkapcsolat kell, azonban a Sonoff S-MATE és a vele közvetlenül párosított Sonoff Mini R3 közötti kapcsolás offline esetben is mindig működik.

Okosfunkciók:

A Sonoff Mini R3 - más Sonoff relékhez hasonlóan - alapértelmezésben a Sonoff / eWeLink felhőhöz csatlakozik és azon keresztül teszi magát elérhetővé a tulajdonosa számára az interneten keresztül az Android-ra és iOS-re is elérhetővé és vezérelhetővé az eWeLink okostelefon app-ban. Más Sonoff okosrelékhez hasonlóan ehhez is beállítható időzített ki/bekapcsolás, támogatja a ciklusvezérlést, és az automatikus kikapcsolást (inching), mellyel impulzuskapcsolás üzemmódba is beállítható, vagy időreléként a bekapcsolás után megadott idő után kikapcsoltatható. A távoli elérés lehetősége megosztható a családtagokkal is.

A Sonoff Mini R2-höz hasonlóan a Sonoff Mini R3 is használható az eWeLink app helyett helyi automatizációs szerverrel, hiszen az ún. DIY üzemmódban támogatja a REST API-n keresztüli integrációkat okosotthon/lakásautomatizálási rendszerek felé.

A Sonoff Mini R3 a tapasztalatok szerint nem fér bele a szabványos magyar kör alakú fali aljzatba, aljzatba építéséhez négyzet alakú vagy nyolcszögletű szabványos EU doboz szükséges.

A Sonoff Mini R3 tehát tökéletes megoldást jelent a csak fázisvezetékkel rendelkező villanykapcsolók utólagos felokosítására a Sonoff S-MATE modullal együtt, illetve olyan vezeték nélküli villanykapcsolás kialakítására, ahol a kapcsoló és a lámpa nincs vezetékkel összekötve. A megnövelt 16A maximális névleges teljesítményének köszönhetően nagyteljesítményű fogyasztók kapcsolására is népszerű választás kis méretének köszönhetően. 

Terméktulajdonságok:

 • Kis méretű okosrelé - tipikusan a fogyasztónál köthető be, de elhelyezhető nyolcszögletű vagy négyzet alakú fali dobozba is konnektor vagy villanykapcsoló mögé;
 • Gyors és egyszerű Bluetooth párosítás - a beépített Bluetooth chip-nek köszönhetően másodpercek alatt párosítható a Sonoff Mini R3 a telefonon futó eWeLink app-al.
 • WiFi modul - A relé WiFi modullal rendelkezik és az otthoni/irodai WiFi hálózaton keresztül kapcsolódik a hálózatra, illetve az alapértelmezett felhő üzemódban a gyári eWeLink Cloud-hoz.
 • eWeLink-remote hub/gateway funkció - a Sonoff Mini R3 rendelkezik egy beépített "eWeLink-remote" vevőegységgel, mely az ilyen távirányítós eszközök jelét képes venni, és a felhőn keresztül más eWeLink eszközök fele is továbbítani
 • Hagyományos kapcsolóval is vezérelhető: a (külön kapható), hagyományos csak fázisos kapcsoló mögé, vagy vezetékek nélküli aljzatba is beszerelhető Sonoff S-MATE modul képes az eWeLink-remote (Bluetooth alapú technológiával) vezeték nélkül kapcsolni a Sonoff Mini R3-t;
 • APP-ból történő KI/BE kapcsolás – Bárhol is vagy, az APP-vól távolról is ki vagy be kapcsolhatod a Mini R3-t és rá kötött elektromos eszközöket, konnektort vagy világítást.
 • Mobil App – Ingyenes iOS és Android mobil App: eWeLink
 • Állapotlekérdezés – A mobil App-ban látszik az okosrelé aktuális állapota (be vagy kikapcsolt)
 • Időzítés – Számos időzítési funkció elérhető: egy konkrét időpont beállítása, ismétlődő időpontok beállítása, visszaszámláló / timer, ciklus.
 • Megosztható másokkal – Hozzáférést adhat pl. családtagjainak a távvezérléshez
 • Készülékcsoportok – Csoportba rendezheti készülékeit, és egy kattintással többet is ki vagy bekapcsolhat
 • Kompatibilitás – Hozzákapcsolható hangvezérlés érdekében Amazon Alexa-hoz, Google Assistant-hoz, valamint IFTTT-hez is
 • DIY üzemmódban könnyen integrálható REST API-n keresztül otthonautomatizációs szerverekhez. [ API dokumentáció itt érhető el. ]
 • Tartozék a DIN-sín adapter - a termék része egy DIN-sín adapter, mellyel villamossági szekrénybe is beszerelhető.

További információk

Tömeg 0.05 kg
Méretek 5.4 × 4.5 × 2.4 cm
Szín

fehér

Terméktípus

fali aljzatba beépíthető, okos WiFi-s kapcsolórelé

Áramkörök száma

1

Kapcsoló / kapcsolórelé

igen

Fogyasztásmérő

nem

Dimmelhető / Fényerőszabályozható

nem

DIN-sínre szerelhető

igen

Fizikai ki/be kapcsológomb

igen, de süllyesztett gombbal

Alternatív- / keresztkapcsolás

Több S-MATE modullal több fali kapcsolóról is kapcsolható vezeték nélkül.

Bemenet külső kapcsoló számára

nem, csak vezeték nélkül kapcsolható fali kapcsolóról a Sonoff S-MATE modullal

Impulzus- / billenőkapcsolás

igen

Eszköz működési betáp

100V-240V AC (max. 10A)

Bekötés

Fázis és nulla

Vezérelt áramkör

110V-240V AC

Maximális teljesítmény

3500W (16A)

Túlmelegedés-védelem

nem

Túlfeszültség-védelem

nem

Interneten vezérelhető

igen

WiFi kapcsolat

igen

WiFi szabványok

802.11 b/g/n (2.4GHz)

RF / rádióvezérlés (433.92MHz)

nem

Zigbee kapcsolat

nem

Cloud üzemmód (gyári firmware-rel)

alapértelmezett üzemmód az eWeLink felhőre kapcsolt működés

Helyi hálózati üzemmód (gyári firmware-rel)

igen, ha a kapcsolat az eWeLink felhővel megszakad, korlátozott funkciók

REST API támogatás (gyári firmware-rel)

igen, az eWeLink app és cloud helyett REST API-n kommunikáló üzemmódba kapcsolható

MQTT támogatás (gyári firmware-rel)

nem

Támogatott integrációk

Amazon Echo, Echo Dot, Amazon Tap, Google Home, Google Nest, IFTTT (az IFTTT integráció előfizetéses, Premium funkció), REST API

Gyártói okostelefonos app

igen, ingyenes app: eWeLink (Android, iOS)

Webes (böngészős) admin felület

ki/be kapcsolás (előfizetéses, Premium funkció)

Értesítési funkciók

eWeLink app értesítés okostelefonra

Hangvezérléssel kapcsolható

Amazon Alexa és Google Assistant kompatibilis

Időzíthető

igen, 8 db az eszközön tárolt offline is működő időzítés, (ciklusvezérlés is támogatott), minden további időzítés a felhőből futtatható online üzemmódban

Előzmények

igen: ki/bekapcsolási előzmények az app-ban

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

Utolsó 1 db raktáron
4.390 Ft
Külső raktáron (2-3 nap)
5.290 Ft
Utolsó 1 db raktáron
2.990 Ft
Termék címkék: eWeLink, kismegszakítók, relék, Sonoff, WiFi

Keresés