Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Shelly Qubino Wave Shutter, Z-Wave protokoll kompatibilis okosvezérlés motoros redőnyökhöz és árnyékolókhoz

Ár:
13.890 Ft (10.937 Ft + ÁFA)
Cikkszám: ALL-REL-WAVE2RS
Elérhetőség: Külső raktáron (2-3 nap)
A Shelly Wave Shutter okosrelé modul egy szerelvénydobozba szerelhető, motoros redőny vagy árnyékoló vezérlésére képes okos vezérlőmodul. A Shelly Qubino Wave termékcsalád a Z-Wave protokollt használja a kommunikációhoz, így mindenképp szükség lesz a relémodul használatához egy Z-Wave Hub-ra, vagy USB koordinátorra. A modul megtáplálható egyenáramú és váltóáramú feszültségekről is. Túlmelegedés és túlterhelés elleni védelemmel is el van látva, így biztonságos működést garantál a fali aljzatokba szerelt kis helyen is.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó:
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A Shelly Qubino Wave Shutter egy fogyasztásmérős okosrelé modul, a Shelly Wave termékcsalád tagja, amely Z-Wave protokollt használ a kommunikációhoz (Europában 868,42 MHz). Mivel a Z-Wave egy okosotthon protokoll, ezért kifejezetten okos eszközök közötti kommunikációra fejlesztették. A subgigaherces frekvenciának köszönhetően megfelelő a jelterjedés, a Z-Wave MESH hálózati topológiának hála pedig a központi egységtől távolabb eső eszközök is megfelelően képesek komunikálni (folyamatos megtáplálás alatti eszközök jeltovábbítóként működnek). A Z-Wave-es eszközöknek mindenképp szükségük van a működéshez egy Z-Wave Hub-ra, vagy USB koordinárorra (ami például egy miniPC-hez kapcsolódik). A Z-Wave protokoll egységesített kommunikációs parancsosztályokat alkalmaz (Command Class), így akár több száz eltérő márka több ezer terméke kompatibilis egymással, egy Z-Wave rendszer eszközei képesek egy hálózatot alkotva együtt működni. Egy Z-Wave hálózat max. 232 eszközt tartalmazhat. További előnye a Z-Wave protokollnak, hogy támogatja az asszociációs csoportokat is (Association Groups) amelynek köszönhetően a hálózatot alkotó egyes ezközök között közvetlen összerendeléseket is létrehozhatunk. További előnye a Z-Wave eszközöknek, hogy protokoll szinten számos paraméter beállítható rajtuk, így azokat személyre szabva a lehető legszofisztikáltabb igényeknek is képesek megfelelni.
 

A Shelly Wave Shutter okosrelé modul kifejezetten kétirányú forgómotorok, például motoros redőnyök, árnyékolók, motoros nyitáűású ablakok, napellenzők, medencetakarók és más, kétirányú váltóáramú motorokkal működtetett eszközök távolró való vezérlésére és automatizálására alkalmas. 

Pozíció vezérlése - Beállíthatod a redőnyök, árnyékolók, napellenzők, motoros függönyök, és más, kétirányú váltóáramú motorokkal működtetett eszközök kívánt pozícióját, százalékos pontossággal.

Lamellák dőlésszögének vezérlése - Használhatod a Wave Shuttert arra is, hogy vezérelda lamellák dőlésszögét, hogy beállítsd a fény mennyiségét a szobában.

A modul 230V AC váltóáramú feszültségről táplálható meg, és a kimeneti sorkapcsain is a feltápláláshoz használt feszültséget kapcsolja. A modul túlmelegedés és túlterhelés elleni védelemmel is ellátta a gyártó, így biztonságos működést garantál a fali aljzatokba szerelt kis helyen is. 

A modul 2 áramkör vezérlésére is képes, 2 x 10A, összesen max. 16A kimenő kapacitással. Mindkét áramkörön fogyasztásmérésre képes.

Párosítás:
A modul rendelkezik egy "S" gombbal, ami egy funkciógomb.
A párosítás, eltávolítás illetve gyári visszaállítás során ezzel a gombbal tudjuk elindítani a folyamatokat. Ezek a funkciók a táp alá helyezést követően korlátozott ideig elérhetők.


Párosítás/eltávolítás/gyári visszaállítás:

Nyomja meg és tartsa lenyomva az "S" gombot a párosításhoz, amíg az állapotjelző LED kék színre vált.
Ezután közvetlenül az "S" gomb ismételt megnyomása (min 2 másodpercig) indítja a párosítás/eltávolítás állapotot. 

Z-Wave hub-ok:

A Shelly az alábbi Z-Wave hub-okkal tesztelte:

  • Home Assistant
  • Home Center 3
  • Jeedom
  • Homey
  • SmartThings
  • Hubitat

Specifikációk:

- Kimenet: 2db 110-230 VAC 
- Maximális Áram: 230 VAC 10A (áramkörönként)
- Alacsony készenléti fogyasztás: 0.3 W.
- Kommunikációs protokoll: Z-Wave 800
- Z-Wave frekvencia: 868.4 MHz (EU)
- Hatótávolság: épületen belül akár 40 méter (a falak födémek csökkenthetik)
- Fogyasztásmérés: IGEN
- SmartStart: IGEN
- S2 titkosítás: IGEN
- Z-Wave repeater funkció: IGEN 
- Vezeték nélküli firmware frissítés (OTA): IGEN
- Működési hőmérséklet: -20 - +40 °C
- Méret: 37 x 42 x 16 mm
- Súly: 37g

Szerelhetősége:
- A normál méretű szerelvénydobozba jellemzően befér, de a mélyített szerelvénydoboz ajánlott, annak használata meggyorsítja az modulok telepítési idejét
- DIN-sín adapterrel (külön termék) kalapszínre szerelhető, sorolható
 

Más okosrelékhez hasonlóan ennek a működéséhez is szükség van nem csak fázisvezető, hanem nullvezető vezetékre is.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

Utolsó 1 db raktáron
13.716 Ft
Külső raktáron (2-3 nap)
17.790 Ft
Külső raktáron (2-3 nap)
17.790 Ft

Keresés