Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Shelly » Shelly PLUS i4 WiFi-s, okos vezeték nélküli kapcsoló-modul

Ár:
6.490 Ft (5.110 Ft + ÁFA)
Cikkszám: ALL-KIE-PLUSI4
Elérhetőség: Készleten (Azonnal szállítható)

Shelly PLUS i4 WiFi-s, okos vezeték nélküli kapcsoló-modul

A Shelly PLUS i4 a Shelly új okos vezeték nélküli kapcsolási megoldása, melyben nincs relé, de akár 4 db kapcsoló állását érzékelve vezeték nélkül képes vezérelni más Shelly reléket. Használják fali kapcsolóról indított jelenetek vezérlésére is, de használják olyan vezeték nélküli kapcsoláshoz is, melynél hiányzik a fali kapcsoló és a fogyasztó (pl. lámpa) közötti közvetlen vezetékezés. Alkalmazható kismegszakító mögé kötve a fázis jelenlétének érzékelésére és riasztás küldésére is.

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó:
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Az új Shelly PLUS i4 az okosotthon gyártónak egy speciális terméke, melyet hagyományos fali kapcsolók mögé való beépítésre javasolt. Nem rendelkezik az eszköz relével, de akár 4 kapcsoló vagy más bemeneti / vezérlő eszköz állapotát is képes kezelni, és az alapján más Shelly reléket, szenzorokat vagy HTTP/HTTPS, MQTT vagy CoAP vezérelte más eszközöket képes vezérelni.

Lényegében arra szolgál, hogy vezeték nélkül "összekössön" egy kapcsolót otthonunk más pontjain (vagy akár máshol telepített) Shelly relékre kapcsolt eszközökkel. A Shelly PLUS i4-t kapcsoló(k) mögé szerelve érzékeli a kapcsolók állapotának a változását, és WiFi-n keresztül képes kapcsolási parancsot küldeni Shelly PLUS 1, Shelly PLUS 1PM vagy Shelly PLUS 2PM vagy más relék felé, akár többet csoportosan is vezérelve egy kapcsolással. Egy Shelly okosrelével párban használhatjuk tehát olyan esetekben, ha a kapcsolónál és a lámpánál is rendelkezésre áll fázis és nullavezeték, azonban a kettő egymástól távol esik, vagy csak kimaradt a vezetékezés a kettő között.

Képes fogadni akár 4 db rákötött fizikai (kétállású vagy billenő) kapcsoló jelét is, és ezek mindegyikéhez akár 8 féle eseményt kapcsolni (be és kikapcsolás, rövid vagy hosszú nyomva tartás, dupla vagy tripla bekapcsolás, hosszú + rövid, vagy rövid + hosszú nyomvatartás). A 8 féle kapcsolási módokhoz hozzárendelhetünk a Scene (Jelenet) funkcióban is különböző parancsokat, de az eszközök közötti DDD vezérléssel is meghívhatunk más eszközöket URL-ből és küldhetünk nekik így parancsot. A Shelly PLUS i4 tehát használható fali fizikai kapcsolóról való jelenetvezérlésre is.

Más Shelly eszközökhöz hasonlóan a Plus i4 működéséhez sem szükséges hub vagy gateway, az eszköz közvetlenül a WiFi router-re kapcsolódik fel.

Segítségével például egy darab fali kapcsolónk különféle kapcsolási módjaira (pl. dupla gombnyomás) beprogramozhatjuk más helyen levő eszközeink ki/bekapcsolását, például lámpák kapcsolását, redőnyök vezérlését stb, vagy a Shelly Cloud "Scenes" (Jelenetek) funkciójával akár több eszköz (akár egymáshoz képest késleltetett) vezérlését is elindíthatjuk.

Például egyetlen ágy melletti kapcsolóra ráprogramozhatjuk egy gombnyomásra a hálószoba lámpa lekapcsolását, dupla gombnyomásra az összes otthoni lámpa lekapcsolását, három gombnyomásra pedig a redőnyök leengedését. Vagy létrehozhatunk a bejárati ajtó mellett egy "elmentem itthonról" gombot, ami lekapcsolja az összes Shelly-vezérelte lámpát, lehúzza a redőnyt, és lekapcsolja a vasaló konnektorát is.

Használhatjuk arra is, hogy példéul egy Shelly PLUS i4 segítségével figyeljük, hogy egy kismegszakító nem kapcsolt-e le (és van-e az áramkörben áram), de akár arra is, hogy egy adott vezérelt áramkörben van-e áram, és a Shelly Cloud app-ban beállíthatunk szabályokat a kapcsolók állása / az áramkörben folyó/nem folyó áram esetére, pl. ki/bekapcsolhatunk WiFi-n át való vezeték nélküli vezérléssel más Shelly WiFi-s reléket.

Bekötési rajz:

A Shelly Plus i4-nek szüksége van a működéséhez egy állandó 110-240V AC tápfeszültségre. (Elődjével ellentétben DC bekötést nem támogat.)

A négy kapcsoló-bemenetén ugyanezen feszültséget várja, és

 • érzékeli, hogy az adott kapcsoló ki/be van-e kapcsolva,
 • vagy ha nem kapcsolóhoz használjuk, érzékeli, hogy az adott áramkörben van-e áram.

A Plus i4 kompatibilis a Shelly új villanykapcsoló családjának négy gombos "jelenet-vezérlő" kapcsolójával, ennek hátuljába bepattintva egyszerűen létrehozhatunk más eszközök (akár csoportos, vagy jelenet alapú) vezérlésére parancsokat a Shelly rendszerében.

(A négy gombos fali kapcsoló nem a Shelly Plus i4 tartozéka, hanem külön rendelhető termék.)

Termékjellemzők:

 • Közvetlenül a WiFi routerre kapcsolódik, nem szükséges hub vagy gateway a működéséhez
 • 110-240 АC tápfeszültséggel kompatibilis, az állandó tápfeszültség és a kapcsolóktól/áramköröktől érkező tápfeszültség azonos kell, hogy legyen
 • 4 kapcsoló állapotát is képes kezelni, és mindnek akár 8 állapotához a Shelly Could app Scene funkciója segítségével akár több más eszközt is vezérelni
 • Kompatibilis az Android-ra és iOS-re is elérhető Shelly Cloud app-pal, Amazon Alexa-val, Google Assistant-tal, és MQTT-t, CoAP-t, és REST API-t használó otthonautomatizációs rendszerekkel.
 • A gyári firmware egyszerűen lecserélhető igény esetén

További támogatott platformok, integrációk:

 • MQTT
 • HomeSeer
 • ioBroker
 • Home Assistant
 • openHAB
 • Domoticz
 • SYMCAN
 • nymea
 • Hubitat
 • REST API

További információk

Tömeg 0.012 kg
Méretek 4.0 × 3.6 × 1.0 cm
Szín

narancssárga

Cloud üzemmód (gyári firmware-rel)

igen, működhet a Shelly felhőre kapcsolva (beállítható)

Zigbee kapcsolat

nem

RF / rádióvezérlés (433.92MHz)

nem

WiFi szabványok

802.11 b/g/n (2.4GHz)

WiFi kapcsolat

igen

Interneten vezérelhető

igen

Bekötés

230V AC (fázis és nulla), vagy 24V-60V DC

Terméktípus

WiFi-s, okos kapcsoló-bemeneti modul

Eszköz működési betáp

110-240 АC és 24-60V DC

Bemenet külső kapcsoló számára

igen, 4 kapcsolóbemenet

Fizikai ki/be kapcsológomb

nem

DIN-sínre szerelhető

igen, Shelly DIN-adapterrel (külön termék)

Dimmelhető / Fényerőszabályozható

nem

Fogyasztásmérő

nem

Kapcsoló / kapcsolórelé

nem

Impulzus- / billenőkapcsolás

igen, auto on és auto off beállítási lehetőség is van

Helyi hálózati üzemmód (gyári firmware-rel)

igen, működhet csak helyi hálózati üzemmódban, teljes funkcionalitással (beállítható)

Előzmények

igen: ki/bekapcsolási előzmények az app-ban

Működési betáp

AC (110V-) 230V (fázis és nulla), DC (60V alatt)

MCRPDC kód

RDC10

MQTT támogatás (gyári firmware-rel)

igen

Támogatott integrációk

Amazon Echo, Google Home, HomeSeer, openHAB, Home Assistant, ioBroker, Hubitat, Hoobs, Symcan, Domoticz, nymea, SmartThings (beta), REST API

Gyártói okostelefonos app

igen, ingyenes app (Shelly Cloud) (iOS, Android)

Webes (böngészős) admin felület

igen, az app-pal szinte megegyező funkionalitás

Értesítési funkciók

email küldése, Shelly app értesítés

REST API támogatás (gyári firmware-rel)

igen

Hangvezérléssel kapcsolható

Amazon Alexa és Google Assistant kompatibilis

Időzíthető

igen, (internetes órajel szinkronizálás után) korlátozott számú időzítés offline állapotban is működik, minden további időzítés a felhőből futtatható online üzemmódban

Fogyasztás

<, 1W

Működési hőmérséklet-tartomány

-40 to + 40 °C

_Távvezérlési módok

Wi-Fi

_Termék típusa

villanykapcsoló

Gyártó

Shelly

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

Keresés