Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Shelly PLUS 1 Mini GEN3, egy áramkörös WiFi + Bluetooth okosrelé

Ár:
5.994 Ft (4.720 Ft + ÁFA)
Cikkszám: ALL-REL-PLUSMINI1-R3
Elérhetőség: Utolsó 2 db raktáron
A Shelly PLUS 1 MINI GEN3 a Shelly PLUS 1 mini-nek a továbbfejlesztett verziója. A Shelly Plus 1 mini-hez hasonlóan kis méretű és azzal megegyező teljesítmény kapcsolására képes, 8A maximális áram kapcsolását képes ellátni, ideális választás kontaktus vezérléséhez. A különbség elődjődjéhez képest, hogy a Shelly saját fejlesztésű chipjét alkalmazzák benne. A modul feszültségmentes kapcsolásra is alkalmas. Fogyasztásmérő funkció nincs benne.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó:
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A Shelly Plus 1 Mini GEN3 a Shelly Plus 1 mini egy áramkörös okosreléjének továbbfejlesztett verziója. Elődjével azonos, max 8A áramerősség kapcsolására képes. A Shelly Plus 1 mini-hez hasonlóan a Shelly PLUS 1 Mini GEN3 vezérelt áramköre is független a relé működéséhez szükséges tápfeszültségtől, így feszültségmentes szárazkontakt kapcsolásra is alkalmas. Fogyasztásmérő funkció nincs benne.

Mint minden más Shelly termék, ez is közvetlenül a WiFi router-re kapcsolódik, nincs szükség az okosvezérléséhez helyi központra, hub-ra vagy átjáróra (brdige-re). Akár önállóan, csak 1 db eszköz is telepíthető egy elektromos fogyasztó vagy világítás automatizálására, de egy új építésű vagy felújítás előtt álló teljes ingatlan okosotthonná alakításához komplett rendszerként is jó választás.

Ez az egyik legkisebb méretű, WiFi-s eszköz kapcsolások okosvezérlésére. Apró mérete lehetővé teszi, hogy akár egy szabványos villanykapcsoló mögé a kapcsolóaljzatba vagy egy villamossági kötődobozba beszereljük, akár utólag is.

Meglévő villanykapcsolók mögé a fali aljzatba elhelyezett Shelly PLUS 1 MINI GEN3 segítségével a meglévő kapcsolóink megtartásával tudjuk távvezérelni világításunkat vagy egyéb fogyasztókat, illetve követni ki/be kapcsolt státuszukat, így a termék ideális utólagos "okosításra" is. A Shelly Plus 1 Mini GEN3 alkalmas egy gombos villanykapcsolók mögé szerellve a világítás vezérlésére, viszont 8A-es maximális áramkorlátja miatt konnektorok vezérlésére nem alkalmas!

A Shelly Plus 1 Mini GEN3 relé - más kis Shelly okosrelékhez hasonlóan - tartalmaz egy kapcsoló bemenetet, azaz villanykapcsolók mögé beépítve továbbra is használhatjuk a fali villanykapcsolót a lámpa (vagy más fogyasztó) kapcsolására, és WiFi-n keresztül a távolból is kapcsolhatjuk a vezérelt lámpát vagy más eszközt, és számos időzítés is a rendelkezésünkre áll. A Shelly app-ban lehetőség van a kapcsoló letiltására is, - mely hasznos lehet kisgyerekek esetén néhány szobánál -, ilyen beállítások mellett csak az app-ból vezérelhető az adott relé.

A relé kompatibilis nem csak kétállású, de billenő (avagy csengő)kapcsolókkal is. Alternatív és keresztváltó kapcsolás bekötésére is alkalmas. Auto-off funkciójával beállítható impulzuskapcsolási üzemmódra is.   A Shelly PLUS 1 Mini GEN3 relé a (110V-240V AC) tápellátásától független vezérelt áramkörrel rendelkezik, és alkalmas feszültségmentes (ún szárazkontakt) kapcsolásra, és max 8A (max. 240V) AC vagy 5A (max. 30V) DC vezérlésére is! Alkalmas olyan felhasználásra is, ahol potenciálmentes kapcsolásra van szükség, például garázskapuk, kapunyitó motorok okosvezérlésére is alkalmazzák. Képes öntőzőrendszereknél használt 12V vagy 24V DC vagy AC kapcsolására is.  
Fontos: a Shelly PLUS 1 MINI GEN3 működéséhez biztosított fázis és nulla vezetők szükségesek. Illetve a kapcsoló(k)tól érkező kapcsolt fázis(ok) azonos fázisról kell, hogy érkezzen(ek), a Shelly Plus 1 Mini GEN3 nem alkalmas többfázisú működésre!

 

GATEWAY FUNKCIÓK:

Elődje ESP32 chip-el szeret, viszont a Shelly Plus 1 Mini GEN3 már az ESP-Shelly-C38F cshippel lett felvértezve. Elődjéhez hasonlóan a Wi-Fi + Bluetooth protokollokat is támogatja az eszköz. Bluetooth átjárót is tartalmaz, a Shelly új generációs Bluetooth érzékelőinek és Bluetooth távirányítónak Bluetooth vevőegységeként / átjárójaként is képes egyben működni. Egyben tartalmaz egy Wi-Fi repeater (Wi-Fi jelismétlő) funkciót is, melynek bekapcsolásával a távolabb telepített Shelly eszközök számára továbbít - egyfajta Wi-Fi mesh-ként - Wi-Fi jelet.  

BLUETOOTH PÁROSÍTÁS:

Telefonnal való párosítása a többi második generációs Shelly Plus és Pro eszközhöz hasonlóan Bluetooth protokollon történik, egyszerűen és gyorsan.  

ERŐSEBB PROCESSZOR, TÖBB FUNKCIÓ:

A Shelly Plus 1 Mini GEN3 már a harmadig generációs termékkörhöz tartozik, elődjéhez képest dupla annyi memóriával rendelkezik ESP-Shelly-C38F cshippel rendelkezik. Ennek köszönheti, hogy memóriája 4MB-ról 8MB-ra nőtt.  

TÚLMELEGEDÉS VÉDELEM:

A Shelly Plus 1 Mini GEN3 túlmelegedés-védelemmel van felszerelve, így még biztonságosabb működést garantál a legkisebb fali aljzatokba szerelve, kis helyen is.  

SHELLY PLUS FUNKCIÓK:

A termék:
 • támogatja a HTTP/HTTPS webhook-okat, így a továbbfejlesztett Shelly Plus termékek könnyen csatlakozhatnak, értesíthetnek vagy vezérelhetnek kompatibilis termékeket vagy más automatizálási rendszereket
 • támogatják a napkelte / napnyugta időpontjához időzített ki/bekapcsolásokat, immár +/-23 óra eltérés is megadható,
 • akár 20 db (az eszközön tárolt, offline is működő) időzítést is képesek kezelni,
 • támogatja az mjS szkripteket, lehetővé téve az ügyfelek számára saját funkciók és funkciók létrehozását! A Shelly Plus line eszközök lehetővé teszik több szkript együttes végrehajtását, a különböző triggerektől függően, mint a bemeneti/kimeneti állapot, az érzékelőadatok vagy WLAN-kérések.
 

Időzíthetősége:

 
 • A hét napjaira beállítható ki/bekapcsolási időzítés, és
 • támogatja napkeltéhez és napnyugtához kapcsolódó időzítéseket is (nem csak pontos időpontra, de pl. napnyugta + 5 óra típusú időzítéseket is.)
 • Támogatja az auto-off és az auto-on időzítést is, azaz meghatározott idejű ki vagy bekapcsolt állapot utáni be vagy kikapcsolást is.
   

Támogatott üzemmódok:

 • felhő / cloud üzemmód: ekkor az ingyenesen elérhető Shelly Cloud-hoz kapcsolódik, melyen át (az iOS-re és Android-ra is elérhető) Shelly Cloud okostelefon app-ból és a https://home.shelly.cloud/ weboldalról is vezérelhetjük és beállíthatjuk az eszközöket; vagy
 • választhatunk LAN / helyi hálózati üzemmódot, ilyenkor az eszközök csak a helyi hálózatra kapcsolódó eszközökről vezérelhető;
 • működtethetjük az eszközt (WiFi kliens üzemmód helyett) WiFi Access Point üzemmódban is (pl. ha nincs állandó WiFi hálózat a telepítés helyén), ekkor mobiltelefonnal vagy notebook-kal az eszköz közelében rákapcsolódhatunk közvetlenül az eszköz által sugárzott WiFi AC hálózatra, és a kapcsolat ideje alatt vezérelhetjük az eszközt.
  Cloud üzemmód esetén a  Shelly eszközök a Shelly Cloud Scene (Okosvezérlés) funkciója segítségével egymást is képesek (összetett feltételek mentén) vezérelni, ki/be kapcsolni. (Például egy villanykapcsoló mögé szerelt Shelly relé képes ki/be kapcsolni a felhőn át egy vezetékezés szepontjából tőle független másik Shelly relét egy konnektor mögött, és azt is ki/be kapcsolni, azaz az eszközök a WIFi-n és a gyári felhőn át vezeték nélkül képesek egyszerűen vezérelni egymást általunk megadott szabályok mentén.) Lehetőség van arra is, hogy az eszközök - fix IP címek használata esetén - (a Shelly Cloud használata nélkül is, akár LAN üzemmódban is) egymást közvetlenül vezéreljék HTTP parancsokkal (DDD, azaz Direct Device-to-Device módon), azaz a Shelly eszközök a külső internet kapcsolat megszakadása (vagy a tázfalon való letiltása) esetén is képesek a helyi hálózaton egymást ki/bekapcsolni a Shelly App-ban beállítható ún. Action-ök segítségével. A Shelly PLUS 1 Mini GEN3 okosvezérléshez a gyártó saját okostelefon app-ja és saját Cloud szolgáltatása is elérhető ingyenesen.     

Integrációk:

  A Shelly a gyári firmware-ével is az egyik legegyszerűbben integrálható okoseszköz a piacon. Támogatja az MQTT-t és a REST API-n keresztüli vezérlést. Kompatibilis a Google Home, Amazon Echo és Yandey Alice hangvezérlésével. A Shelly Plus 1 Mini GEN3 a Cloud és az MQTT vezérlést egyidejűleg is támogatja. A Shelly Cloud-on keresztül számos Shelly eszközt integráltak már a SmartThings platformmal is. Ezen kívül a gyári firmware támogat egy sornyi egyéb nyílt forráskódú és egyéb rendszert is:
 • MQTT
 • HomeSeer
 • ioBroker
 • Home Assistant
 • openHAB
 • Domoticz
 • SYMCAN
 • nymea
 • Hubitat
 • Hoobs
 • REST API
 

Szerelhetősége:

 • Apró méretének köszönhetően a legkisebb fali aljzatba is befér jellemzően a szerelvények mögé.
 • 8A-nél kisebb áramfelvételű elektromos eszközökbe is integrálható.

 

 

Egyéb műszaki paraméterek:

Mödödési tápfeszültség: 110V-240V AC Kimenet: 8A / max. 240V AC, vagy 5A / max. 30V DC   Más okosrelékhez hasonlóan ennek a működéséhez is szükség van nem csak fázisvezető, hanem nullvezető vezetékre is.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

Külső raktáron (2-3 nap)
5.790 Ft
Készleten (Azonnal szállítható)
6.290 Ft
Külső raktáron (2-3 nap)
5.290 Ft

Keresés