Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Spórolj áramot okos konnektorral!

A reggeli rohanásban égve felejtetted a lámpát? Este feltetted töltőre a telefonodat, elaludtál és egész éjjel rajta volt? 

Nem kapcsoltad ki a laptopodat, amikor aludni mentél, és már túlfáradt voltál, hogy kikelj az ágyból, hogy leállítsad?

Amennyiben Te is hajlamos vagy az ilyen berendezéseket bekapcsolt állapotban felejteni, az okos konnektort pont Neked találták ki!

No de mi is ez, és hogyan fogja megkönnyíteni az életedet?

Az okos konnektor első ránézésre semmiben sem különbözik a legtöbb háztartásban lévő konnektoroktól, de a lényeg itt is a részletekben van, hiszen ez az apró készülék képes irányítani a lakásodban vagy házban lévő elektromos berendezések ki- és bekapcsolását.

Először fel kell installálnod az okos konnektor alkalmazást az okostelefonodra, mely csak néhány percet vesz igénybe, de weboldalunkon találsz hozzá videót is, mely segít az applikáció telepítésében, de természetesen a gyári útmutatót is használhatod, melyet a csomagolásban találsz.

Utána csak annyi teendőd van, hogy bedugod az okos konnektort egy áramforrásba, majd az alkalmazás segítségével akár időzítheted is, hogy melyik laptop, lámpa, légkondi, tévé de akár vasaló legyen bekapcsolt vagy kikapcsolt állapotban.

Így könnyedén tudod ellenőrizni a telefonodról, hogy mi történik otthon. Ha például nyaralni mész, s nem akarod, hogy a betörők azt higgyék, hogy távol vagy, álcázhatod a jelenlétedet azzal, ha a tengerparti nyaralás során időnként ki- és bekapcsolod a lámpákat, a tévét vagy a kültéri világítást, hogy úgy tűnjön, mintha otthon tartózkodnál.

Ez természetesen akkor is nagyon hasznos, ha már ágyban vagy, és töltőre tetted a telefonodat, és el akarod kerülni azt, hogy túlságosan sokáig legyen töltőn a telefonod, így csak egyszerűen megmondod az alkalmazásnak, vagy beállítod, hogy mikor kapcsolja ki az okos konnektor, hogy ne kapjon több áramot a mobilod.

Amennyiben este már ágyban vagy, de lent a hallban égve felejtetted a lámpát, és már nem akarsz kibújni az ágyból, csak a mobilodon kell beállítanod, hogy kapcsoljon le a lenti világítás, s máris nem kell kikelned a már jól bemelegített ágyadból.

S ha ez nem lenne elég, arra is beprogramozhatod az okos konnektort, hogy kapcsolja be a tea- vagy kávéfőzőt, hogy mire a konyhába érsz reggel, már ihasd is a teát vagy kávét, s ne kelljen azzal vacakolnod, hogy félálomban főzd meg a reggeli italodat.

A reggelidet sem feltétlenül Neked kell elkészítened, hiszen ha előző este beletetted a kenyereket a pirítógépbe, reggelre a friss pirítós illatára ébredhetsz, ha azt állítod be, hogy a teafőző vagy kávéfőző mellett a pirítósaid is készen várjanak reggelente. Ugye milyen kényelmes?

Ugyanez igaz bármelyik elektromos készülékre is, így például azt is irányíthatod, hogy az előzőleg bepakolt mosógép mikor induljon el, hogy amikor hazaérsz már csak teregetni vagy vasalni kelljen, amennyiben van szárító program is a gépben.

S természetesen mindig ellenőrizheted és bármikor módosíthatod a különféle elektromos tárgyak ki- és bekapcsolását az okos konnektor segítségével, így munka közben is rá tudsz nézni, hogy nem felejtetted-e kikapcsolni a vasalót, leoltottál-e minden lámpát, vagy kikapcsoltad-e a klímát, mielőtt munkába mentél.

Így az okos konnektorral nemcsak rengeteg áramot, de időt is spórolhatsz, hiszen az elektromos berendezések automatikus ki- és bekapcsolása meghosszabbítja a reggeleidet, megkönnyíti a fárasztó munkanapok utáni estéket és még a hétvégi kikapcsolódás is zökkenőmentesebb lesz, hiszen távolról irányíthatod a lakásod elektromos eszközeinek működését.

Az okos konnektorral emiatt a Wi-Fi kapcsolat segítségével lehetőséged van távvezérlésre, illetve a Google Home vagy az Amazon Alexa eszközök hangvezérlésével történő irányításra, időzítheted a különféle áramforrásokhoz kötött berendezések viselkedését, optimalizálhatod a lakásod energiafogyasztását úgy, hogy közben biztonságban van az egész szerkezet, hiszen 750°C-ig hőálló a berendezés, hogy védje lakásodat vagy házadat a zárlat tüzektől. Dönts okosan, használj Te is okos konnektort!
Tartalomhoz tartozó címkék: okos konnektor intelligens dugalj

Keresés