Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

HomeMate I.rész alapok

HomeMate I.rész alapok

A HomeMate alkalmazással tudjuk Orvibo Okos Otthon eszközeinket vezérelni , megosztani , risztani , időzíteni és különböző környezet valamint vészhelyzet reakciókra beállítani. 

Előszőr is le kel töltenünk az alkalmazását a mobil eszközünkre:

Töltse le az „HomeMate” alkalmazást az App Storeban / Google Playen vagy olvassa be az alábbi QR kódot az okostelefonjára illetve tabletjére való telepítéshez.

Ezek után regisztrálnunk kell e-mail címünkkel  (Sign Up now) – olyant adjunk meg ami valós mert erre lehet kérni a későbbiekben jelszó emlékeztetőt – Ezenkívül egy jelszót szükséges még megadni. – lehetőleg kellően bonyolultat- Se Spamet se semmi kéretlent nem küldenek!

 

Ha ezzel meg vagyunk akkor rögtön be is lepünk saját virtuális szobánkba :

Itt rögtön két lehetőségünk van:

  1. Létre hozhatunk egy új családot
  2. Csatlakozhatunk egy meglévő család vezérléséhez (következő részekben)

Hozzunk létre egy új családot ( Create a new family). Itt már érdemes egy kicsit megállni. Szerencsésebb elnevezés lett volna a család helyet a ház vagy lakás mert majd itt tudunk váltani a felügyelt  és vezérelt objektumok között.

A Family (Család) alatt Room (Szobák) lesznek. A Room – okban lévő eszközök , érzékelők azokat képesek vezérelni amik ugyanannak a Family-nek  a tagjai.

Érthetőbben: Gondoljunk arra ,hogy később több egymástól független objektumot  is vezérelni akarunk. Pl. Nem csak a lakást hanem az alaksori pincét is. A nyaralót , lakókocsit , garázst, kertitárolót vagy éppen egy ideiglenes árusító standot. Itt nem lenne szerencsés ha mindent egyszere riasztanánk vagy éppen kiriasztanánk. 

Ha ezzel megvagyunk, akkor rögtön hozzá is adhatjuk első Okos Otthon eszközünket az „Add device” vagy a képernyő jobb felső sarkában lévő „+” jellel.

Lássuk hogyan kel hozzáadni mondjuk egy Orvibo B25EU Wifi okoskonnektort.

  Kosárba

Jelentkezünk be a „HomeMate” alkalmazásba és a jobb felső sarokban levő „+”jel segítségével válaszuk az eszközök hozzáadását.

Olvassuk be az eszközön található QR kódot vagy válasszuk a „Socket” / „B25(EU)” elnevzésű képet.

Tartsuk lenyomva 6 másodpercig az Orvibo okoskonnektoron a gombot 6 másodpercig , amíg a LED gyors villogásba nem kezd. Ha ez megtörtént akkor lépjünk tovább.

Ha Androidos készülékünk van akkor elindul a párosítás és a következő lépést kihagyhatjuk.

Ha IoS készülékünk van akkor az alábbi utasítást kapjuk:

Át kell lépnünk a készülék beáíllítások Wi-Fi menűjébe és csatlakozni az okoskonnektor által létrehozott HomeMate_APP nevű Wi-Fi hotspot -hoz.

Ha síkeresen csatlakoztunk akkor vissza kell lépni a HomeMate alkalmazásba.

Párosítás:

Ki kell választani azt a Wi-Fi hálózatott amit szeretnénk ,hogy az eszköz használjon .

A HomeMate alkalmazás beállítja az eszközön a Wi-Fi csatlakozást az internethez. 

Ha ez síkeresen megtörtént akkor már csak elkel mentenünk esetleg át is nevezhetjük.

A készülék megjelenik a HomeMate alkalmazásban és rákattintva ki be kapcsolhatjuk a konnektort. 

Ettől a pontól kezdve már nem a Wi-Fi kapcsolaton kommunikálunk a készülékkel , hanem egy felhő alapú szolgáltatáson keresztűl. Ezt ki is próbálhatjuk ha a telefonunkkal le csatlakozunk a Wi-Fi hálózatról és mobil adatforgalmon keresztül kapcsoljuk ki-be , mintegy szimulálva , hogy a világ egyik másik pontján vagyunk.

Az időzítési lehetőségeket az eszköz ikon jobb felső sarkában lévő 3 pontra ( … ) kattintva érjük el.

3 fajta időzítési módszer közül választhatunk

Mode:  Itt tól -ig idő intervallumot állíthatunk be valamint azt ,hogy a hét melyik napján legyen alkalmazva. pl kapcsolja be 10 órakor és kapcsolja ki 17 órakor Hétfőtől - Péntekig. 

Timer: Itt idő pontokat állíthatunk be és azt ,hogy mi történjen az eszközzel (be vagy ki kapcsoljon) és melyik napokon.

Countdown: Itt visszaszámlálás állíthatunk be.

Természetesen az összes időzítésből többet is létrehozhatunk és engedélyezhetjük vagy tilthatjuk bármelyiket.

 

Folyt. köv......

Vissza

Keresés