Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Aqara FP2 Wi-Fi-s jelenlét-érzékelő, milliméter hullámú radartechnológiával

Ár:
31.790 Ft (25.031 Ft + ÁFA)
Cikkszám: AQA-KIE-FP2
Elérhetőség: Külső raktáron (2-3 nap)
Az Aqara FP2 Presence Sensor, azaz jelenlét-érzékelő a legmodernebb milliméterhullámú radartechnológiát alkalmazza, amely még az egészen enyhe mozdulatok esetén is pontosan érzékeli az emberek jelenlétét. Ultra-nagy pontosságú és többszemélyes (max 5 fő) észlelésére képes, beépített fényérzékelővel és emberi elesés felismerési képességgel rendelkezik. Más Aqara termékekhez hasonlóan ez is Apple HomeKit kompatibilis.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó:
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Az Aqara FP2 Presence Sensor azaz jelenlét-érzékelő egy milliméteres hullámhosszon működő modern radaros érzékelő, mellyel biztonsági funkciókat és otthoni automatizálást is megoldhatunk. Segítségével akár egyes más gyártók eszközeit is lehet vezérelni az Apple Home, a Google Home, az Amazon Alexa, az IFTTT rendszereken keresztül. Mint más Aqara termékek, ez is Apple HomeKit kompatibilis.


Az Aqara FP2 jelenlét-érzékelő jellemzői:


1. Zóna pozicionálás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különböző zónákat definiáljanak egy helyiségen belül – például ágyat vagy asztalt –, és az egyes zónákban való jelenlétet automatizálási triggerként használják az okosotthon pontosabb vezérléséhez.
2. Elesésérzékelés, mellyel az idős emberekre tudunk vigyázni. (Ez a funkció csak a mennyezetre való szerelés esetén elérhető.)
3. Zavarkompenzáció: Az FP2 képes felismerni az interferencia forrását, és segít a felhasználónak a beállítások konfigurálásában.
4. Beépített fényérzékelő
5. Helyi automatizálás: Az FP2 egy Wi-Fi-s termék, de támogatja a helyi automatizálást is, ha Aqara átjáróval együtt használják.

Az FP2 jelenlét-érzékelő falra és plafonra is szerelhető.

  • Plafonra telepítése esetén: 4 méteres átmérőjű körben képes jelenlétet érzékelni.
  • Falra szerelés esetén 120 fokos szögben érzékeli a jelenlétet egy max 6 x 8 méteres területen, kb 0,5 x 0,5 méteres szegmens bontásban.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Érzékelés korlátai:

Az FP2 csak szövet-, furnér- és műanyag alkatrészeken tud áthatolni, melyek némi jelcsillapítást azért okoznak számára.
Az FP2 nem hatolhat át vízen, fémen vagy falazaton.

Az Aqara FP2 legfontosabb jellemzői:

Zóna pozicionálás: Jelentős előnyöket kínál a hagyományos PIR infravörös mozgásérzékelőkkel szemben, mivel egyetlen radarérzékelőt használ a 10-40 m² helységek monitorozására. Akár 30 zónára is feloszthatod a helységeket, például kanapéra, ágyra vagy asztalra. Ezenkívül minden zónához egyedi automatizálást is beállíthatsz. Olyan, mintha több PIR mozgásérzékelőt használnál egyidejűleg Az Aqra FP2 jelenlétérzékelővel.

Többszemélyes észlelés: Egyszerre akár max. 5 célszemély is képes észlelni, az ideális pontosságot 1-3 személy esetén biztosítja. A teret zónákra bontva kezeli, és az egyes zónákban levő személyek pillanatnyi pozíciója alapján képes automtizációkat indítani.

Ultra-nagy pontosság: Figyelembe veszik az adatvédelmet és az észlelési pontosságot. Képes a nem induktív jelérzékelés felismerésére valós képek gyűjtése nélkül.
Az automatizálás általában helyben megvalósítható. A milliméteres hullámú radartechnológia stabilabb, mint az infravörös érzékelő érzékelése, még akkor is, ha Ön ül vagy alszik.

Más eszközök vezérlése pl. Apple HomeKit-en keresztül: A Wi-Fi-s kapcsolatot használó Aqara FP2 több érzékelőként jelenik meg a HomeKit-ben, a Home Assistant-ben, az Alexában és a Google Home-ban. A Wi-Fi-s érzékelőt egyszerűen integrálhatod így hub nélkül is. 

Elesés-érzékelés és riasztások: Plafonra telepített Aqara FP2 érzékelő esetén: ha valaki a szobában elesik, az FP2 képes észlelni és az érintett rokonokat diszkréten értesíteni. A plafonra szerelt Aqara FP2 hatótávolsága egy 4 méter átmérőjű kör, a zuhanásérzékelés pontossága >98%. Az ajánlott beépítési magasság 2,5 m-2,8 m.

Beépített fényérzékelő: Az Aqara FP2 egyben egy teljes funkcionalitású fényérzékelő is egyben. Alkalmazásával a világításautomatizálás sokkal rugalmasabbá és egyszerűbbé válik. A beépített fényérzékelő lehetővé teszi a világos / sötét fényviszonyok alapján történő világítás-automatizálást is.

Helyi automatizálás és rugalmas telepítési módok: A telepítés befejezése után a termék lokálisan működik, akkor is, ha instabil a Wi-Fi hálózat. És jobban védi a magánéletét. Falra és plafonra is telepíthető, így számos telepítési környezetben is jól megállja a helyét.

IPX5 védettség és rejtett USB-C port: IP-besorolásának köszönhetően az érzékelő nedves környezetbe, például fürdőszobába is telepíthető. Az érzékelő USB-C porttal rendelkezik, az eszközhöz adott tápkábelt bármilyen más USB-C-kompatibilis kábelre cserélheted. 

Összehasonlítás

Érzékelők technológiája Előnyök Hátrányok
Milliméterhullámú radartechnológiás érzékelők Nagy érzékelési tartomány.
Alacsony radarteljesítmény.
A távolság és a szög pontos érzékelése.
Néha megzavarhatják például ventilátorok vagy növények. (Az FP2-nél azonban beállíthatóak ezek zavarótényezőként, hogy kiszűrjük a hatásukat.)
PIR (passzív infra) mozgásérzékelők Apró
Olcsó
Kis fogyasztású
A PIR mozgásérzékelők érzékenyek a hőmérsékleti hatásokra, pl. ha a környezeti hőmérséklet magas, az nagymértékben befolyásolhatja a pontosságot.
Nem érzékeli az álló emberi testet.
Nem tud azonosítani több embert.

Felhasználási lehetőségek:

Sok PIR szenzor helyett egy FP2-vel nagyobb terek is megfigyelhetőek 

Az okosotthonokban eddig gyakran kellett nagyobb számú kis mozgásérzékelőt telepíteni különböző helyekre, mivel a PIR érzékelők érzékelési tartománya és képessége korlátozott. Ez kényelmetlen felhasználókezelést, problémás beállításokat eredményezhetett.

Az FP2-vel „virtuális terek” definiálhatóak: felosztható egy 30-40 m³-es tér (max. 8 méter × 6 méteres) több szegmesre, így egy ilyen tartományban a felhasználóknak csak egy emberi jelenlét-érzékelőre van szükségük, hogy egyedi automatizálást valósítsanak meg több virtuális kis zónában, így csökkenthető az érzékelők száma és energiafogyasztása. Egy Aqara FP2 jelenlétérzékelő több régi érzékelő használatának felel meg, így folyamatos energiamegtakarítás érhető el. 

Passzív tevékenységek (pl. olvasás) érzékelése 

A hagyományos PIR mozgásérzékelők általában nem érzékelik, ha a felhasználó csendben ül, azaz a passzív, mozgásszegény tevékenységeket a hagyományos PIR szenzorok nem képesek érzékelni. Ezért a felhasználónak gyakran integetnie kell a PIR érzékelők érzékelésének elindításához.

Amikor a felhasználók a régi PIR mozgás-/jelenlét-érzékelőkkel automatizálnak, gyakran előfordul, hogy az érzékelő automatika a mozdulatlan ülés miatt nem aktiválható. Az FP2 használatával hatékonyan megoldható ez a probléma. Az FP2 által alkalmazott milliméterhullámú radartechnológia a szívverés és a légzés érzékelésével még akkor is képes észlelni, ha a felhasználó mozdulatlanul ül.

Vezérelj más okosotthon eszközöket pl. az Apple HomePod Mini csatlakoztatásával 

Ha már van otthon Apple Home, Google Home és Amazon Alexa rendszered, akkor az FP2-t neked találták ki. Az FP2 pl. kompatibilis az Apple HomePod Mini eszközzel, a felhasználónak csak egy meghatározott kis területre kell belépnie, az FP2 pedig érzékeli az emberi test jelenlétét, ami vezérelhet például Apple vezérelte világítást is.

Elesés érzékelés és az esésből származó sérülések csökkentése 

Az idős embereknél könnyen előfordulhatnak elesések. Fontos, hogy a hozzátartozók minél gyorsabban tudomást szerezzenek az ilyen helyzetekről, különösen az egyedül élő idősek esetében. Ezért nagyon fontos az esés állapotának észlelése és az ezzel kapcsolatos minél gyorsabb riasztás. Az FP2-t viszonylag szűk helyekre kell felszerelni mennyezetre szerelve, például konyhákba, WC-kbe vagy hálószobákba. Az esés állapotának valós idejű észlelése és távoli visszajelzés segít abban, hogy a távoli családtagok gyorsabban kapjanak riasztást az ilyen esetekről. (Az esésérzékelés csak a legtöbb esést képes azonosítani, és nem helyettesíti az orvosi felszerelést vagy a videós megfigyelést. Érdemes tudni, hogy jelenleg az elesés-érzékelő nem tud különbséget tenni a falnak való lassú zuhanás és a leülés utáni elájulás között.)

Példák Aqara automatizációkra:


1. Távollét üzemmód azonnali aktiválása 

HA a jelenlétérzékelők távollétet észlelnek az egyes szobákban, AKKOR kapcsolja le a lámpákat, kapcsolja le a légkondicionálást és élesítse a riasztórendszert. Egy PIR érzékelő esetén hosszabb időt is célszerű volt várni, mielőtt az "Away Mode" aktiválásra került. Mostantól energiát takaríthatsz meg és növelheted a védelmet anélkül, hogy manuálisan kellene engedélyezni a távollét alapú jeleneteket.

(FP2 jelenlétérzékelő + hub + intelligens csatlakozó/ intelligens lámpák)
 


2. Reggeli rutinok kihagyása, ha még valaki ágyban van


HA valaki akkor lép be a fürdőszobába, amikor még jelenlétet észlel az ágyzónában is, AKKOR NE húzza fel a redőnyt.

*Két automatikát kell konfigurálni: jelenlétre és távollétre az ágyzónában. Az FP2 képes érzékelni, ha valaki még mindig az ágyban van, és a Wake-Up automatika nem indul el, ha valaki felébred.

(FP2 jelenlétérzékelő + hub + függönyillesztő)

3. Személyt követő világítás

HA jelenlétet észlel az asztalon, AKKOR kapcsolja be a megfelelő jelzőfényeket.

A világítás most már követheti Önt a helyiségben: csak a közelében lévő lámpák kapcsolnak be, míg a többi lámpa akkor kapcsol le, amikor elhagyja a területet!

(FP2 jelenlétérzékelő + elosztó + LED szalag / intelligens lámpák / intelligens csatlakozó)

4. Érzékelje a jelenlétet, és indítsa el az otthoni biztonsági funkciókat

HA jelenlétet észlel a nappaliban, AKKOR kapcsolja be az Aqara G3 kamerát a figyeléshez.

Kapcsolja be a G3 kamerát azáltal, hogy észleli az emberek jelenlétét egy nagyobb térben: ha valakit az FP2 észlel, a G3 kamera automatikusan bekapcsolódik megfigyelésre, és körbejárhatja a nappalit.

(Jelenlétérzékelő FP2 + Camera Hub G3)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

Külső raktáron (2-3 nap)
33.590 Ft
Külső raktáron (2-3 nap)
29.190 Ft
Külső raktáron (2-3 nap)
22.990 Ft
Utolsó 1 db raktáron
42.090 Ft
Külső raktáron (2-3 nap)
20.990 Ft
Külső raktáron (2-3 nap)
45.650 Ft
Külső raktáron (2-3 nap)
17.290 Ft
Külső raktáron (2-3 nap)
15.499 Ft

Keresés