Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Sonoff S-MATE (R2) eWeLink-Remote vezeték nélküli kapcsoló modul

Ár:
3.290 Ft (2.591 Ft + ÁFA)
Cikkszám: SON-REM-SMATE-R2
Elérhetőség: Utolsó 1 db raktáron
A Sonoff S-MATE (R2) modul segítségével max. három hagyományos fali kapcsolóról vezeték nélkül is vezérelhetünk eWeLink-Remote vevőegységgel felszerelt okoseszközöket, pl. a Sonoff Mini R3 vagy egy Sonoff Mini R4 relét, illetve a Sonoff TX Ultimate T5 okos villanykapcsolót.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó:
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A Sonoff S-MATE az okosvillamossági gyártó 2022 év eleji újdonsága, egy vadonatúj technológiát felvonultató megoldás, az "eWeLink Remote" névre keresztelt új vezetéknélküli technológia első kapcsolómodulja.

Mi az az eWeLink-Remote technológia?

A WiFi-s vagy Zigbee-s távoli vezérlés kiegészítéseképpen a Sonoff és más eWeLink eszközök a vezetéknélküli helyi távirányításra jellemzően a 433MHz-es RF távirányítást használták.
Az eWeLink-Remote az RF-hez hasonló, helyi távrányításra szolgáló vadonatúj technológia, melyet a Sonoff a Sonoff Mini R3 és a Sonoff S-MATE termékekben mutatott be 2022 év elején, ám hamarosan további eWeLink-Remote termékek is piacra kerülnek.

Az eWeLink-Remote egy okosotthon eszközökre alkalmazott speciális Bluetooth-alapú adatátvitel, mely az RF-hez képest számos előnyt kínál:

 • az RF-nél jóval nagyobb hatótávolságra képes az eWeLink-remote vezetéknélküli távirányítása, nyílt terepen akár 150 méterre is képes, mely az RF hatótávolságnak akár a 3-5-szöröse is lehet
 • az eWeLink-Remote párosításhoz nem kell fizikailag hozzáférnünk a párosítást megjegyző termékekhez, mivel nincs szükség rajta gombnyomásra, a párosítást az app-ban indítjuk el;
 • a párosítás az app-ban egyszerűen törölhető is;
 • nincs szükség külön gateway-re további (eWeLink-Remote-ot nem támogató) WiFi-s vagy Zigbee-s termékek távirányítására (mint ahogy az RF esetén szükséges egy RF gateway), hiszen az eWeLink-Remote vevőegységgel felszerelt termékek (mint pl. a Sonoff Mini R3) egyben eWeLink-Remote gateway-ek is, és az eWeLink felhőn át más eszközök számára képesek az Okosvezérlés (Scene) beállítások szerint továbbítani a kapcsolási parancsot;

A Sonoff S-MATE tehát egy ilyen "eWeLink-Remote" távirányító modul, mely a három kapcsolóbementére kötött (kétállású vagy csengő/billenő) kapcsoló kapcsolása esetén kapcsolási jelent küld a vele párosított eWeLink-Remote vevőegységgel felszerelt okoseszköznek, például a Sonoff Mini R3-nak. A három bemeneten levő kapcsoló akár három különböző eWeLink-Remote vevőegységes eszközzel is párosítható, azaz akár három külön Sonoff Mini R3 is kapcsolható vele, ha egy három gombos (vagy három egygombos, egy két- és egy egygombos) kapcsoló van rákötve az S-MATE-re.

A Sonoff S-MATE kompatibilis billenő (csengő) és kétállású kapcsolókkal is, ehhez csak a kapcsoló típusának megfelelő állásba kell állítani az S-MATE modul oldalán egy rejtett kapcsolót.

Az S-MATE bemeneteire kötött kapcsolókkal azonban nem csak a Sonoff Mini R3 kapcsolható, hanem más, eWeLink-Remote funkció nélküli Sonoff, SmartWise stb. eszközök is vezérehetőek. Hogy az egyes gombok mit kapcsoljanak, azt az eWeLink app Okosvezérlés (Scene) menüpontjában adhatjuk meg az összes gombra. A Sonoff S-MATE a saját eWeLink-Remote gateway-ét, a vele párosított Sonoff Mini R3-t is egy ilyen Okosvezérlés (Scene) definíciója alapján fogja kapcsolni, ez azonban nem kötelező, hiszen használhatjuk mindhárom gombot más eszközök vezérlésre is. Ha az egyik gombbal a párosított Sonoff Mini R3 kapcsoljuk, ez offline esetben is mindig működni fog, (hiába Okosvezérlés / Scene beállításban adtuk ezt meg), ehhez nem szükséges internet-elérés. Ahhoz azonban, hogy más eWeLink eszközöket kapcsoljunk a Sonoff Mini R3-ra kapcsolt S-MATE-ekkel, már internet-kapcsolat szükséges, éppúgy, mint más Okosvezérlések (Scene-ek) esetén.

Mire jó a Sonoff S-MATE?

A Sonoff S-MATE-ben van egy "eWeLink-Remote" adóegység, a (külön termékként elérhető) Sonoff Mini R3-ban pedig egy eWeLink-remote vevőegység. A Sonoff Mini R3-t a fogyasztóhoz, például egy lámpához kell bekötni állandó fázis és nulla betáppal, ami a fogyasztó működéséhez amúgy is szükséges, tehát biztosan elérhető ott minden esetben. A Sonoff S-MATE pedig tehetjük a csak fázisvezetékkel bekötött hagyományos kapcsolókhoz a fali aljzatba, ez képes lesz érzékelni a fali kapcsolón a kapcsolást, és jelezni a kapcsolást a vezetéknélküli eWeLink-Remote kapcsolaton át a Sonoff Mini R3-nak.

A Sonoff S-MATE-nek ráadásul 3 kapcsolóbemenete is van, azaz egy háromgombos kapcsoló, vagy egy 1 gombos és egy 2 gombos csillárkapcsoló, vagy három egygombos kapcsoló kapcsolását is képes érzékelni, és az egyes gombok akár 3 különböző helyen levő Sonoff MINI R3 egységgel is összepárosíthatóak és vezeték nélkül kapcsolhatóak.

Jó tudni, hogy a Sonoff S-MATE-ben található (L), (L1), (L2), (L3) bemenetek össze vannak bent kötve, csak a vezetékek (WAGO nélküli) összekötésére kínálnak kényelmes megoldást, az S-MATE modul működéséhez nem szükséges a használatuk. Azaz a Sonoff S-MATE képes 230V AC betáp  nélküli (és lényegében minden vezeték nélküli) fali kapcsolóról is működni, mivel számára egy CR2032 gombelem adja a működéséhez szükséges energiát, így akár egy vezetékek nélküli fali kapcsoló mögé bekötve is képes a Sonoff Mini R3 / R4 vezérlésére, kvázi távirányítóként, ha a fali kapcsoló és a lámpa nincs vezetékkel összekötve.

A Sonoff Mini R3 és a Sonoff S-MATE párosításakor a Sonoff Mini R3 lényegében egy "eWeLink-remote" átjáróként vagy hub-ként működik, hiszen a Sonoff S-MATE-re kötött kapcsolóval más eWeLink eszközöket is vezérelhetünk a felhőn keresztül. Ehhez nincs más dolgunk, mint létrehozni egy Okosvezérlést (Scene-t) az eWeLink app-ban, és megadni, hogy a Sonoff S-MATE egyes kapcsolóinak kapcsolásakor melyik másik eWeLink eszközt szeretnénk kapcsolni. Az ilyen vezérlések működéséhez - más Okosvezérlésekhez / Scene-ekhez hasonlóan - élő internetkapcsolat kell, azonban a Sonoff S-MATE (R2) és a vele közvetlenül párosított Sonoff Mini R3 / R4 közötti kapcsolás offline esetben is mindig működik.

Terméktulajdonságok:

 • Kis méretű vezetéknélküli fali kapcsolómodul - tipikusan a fali aljzatba kerül a csak fázissal működő kapcsolószerelvény mögé;
 • Vezetéknélküli kapcsolás - vezetékek nélküli kapcsolóaljzatba is telepíthető hagyományos kapcsoló mögé;
 • Belefér a szabványos kör alakú magyar / EU aljzatba, azonban mélyített szerelvénydoboz ajánlott hozzá;
 • eWeLink-remote kapcsolómodul - párosítható a Sonoff Mini R3-mal (illetve más eWeLink-Remote gateway-el szerelt egységgel) mely veszi az S-MATE eWeLink-Remote távirányító jelét képes venni, és azt a felhőn keresztül más eWeLink eszközök fele is továbbítani;
 • Offline esetben is kapcsolja a vele párosított eWeLink-Remote relét / kapcsolót - a vele párosított eWeLink-Remote eszközöket, pl. Sonoff Mini R3 internet-kapcsolat nélkül, offline állapotban is kapcsolni képes; más eWeLink eszközök kapcsolásához azonban internetkapcsolat szükséges;
 • Hagyományos kapcsolóval vezérelhető: legfeljebb 3 kapcsolóbemenetén figyeli a kétállású vagy billenőkapcsolós kapcsolók kapcsolását;
 • Elemes működés - egy CR2032 gombelem szükséges a működéséhez, melyet az eszköz gyárilag tartalmaz.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

Készleten (Azonnal szállítható)
2.990 Ft

Keresés