Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

SmartWise » garázskapu / kapunyitó okosvezérlés, “LITE” verzió (szerelvények nélkül) WiFi-s, app-ból távvezérelhető, állapot-szenzorral

Ár:
13.990 Ft (11.016 Ft + ÁFA)
Cikkszám: SMW-REL-GAR1LITE

A SmartWise (Sonoff kompatibilis) WiFi-s garázskapu nyitó vezérlése az interneten át, mobiltelefonról teszi lehetővé a garázskapu nyitását és zárását, és a pillanatnyi állapot ellenőrzését az eWeLink app-ból. A legtöbb kapunyitó rendszerrel kompatibilis: fali kapcsolós és távirányítós garázskapu nyitó motorokhoz is integrálható.

A “Light” verzió szerelvények, csavarok nélküli, rövid kábeleket tartalmazó, egyszerűsített, kedvezőbb árú termékverzió. 

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó:
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2023-06-01

Leírás és Paraméterek

Ez a SmartWise WiFi-s okos garázskapu és kertkapu vezérlésének az egyszerűsített, kedvezőbb árú verziója. Ebben nincs benne a szereléshez szükséges hosszú szenzorvezeték és a szenzor és a relé rögzítéséhez az eredeti szettben levő szerelvények és csavarok. A "Light" verzió csak a vezérlőmodult, a modul tápellátásához szükséges USB kábelt, és a mágneses szenzort tartalmazza egy rövidebb vezetékkel. 

A SmartWise garázskapu vezérlő szettje motorral vezérelt, rádiós távirányítós vagy fali kapcsolós garázskapukat okosít fel utólag, és tesz az interneten át mobiltelefonról távolról vezérelhetővé, automatizálhatóvá és távolról ellenőrizhetővé.

A SmartWise rendszer a legtöbb garázskapuval és kertkapu nyitó motorral kompatibilis, ahol a nyitás és zárás egy közös gombról - szárazkontaktussal (egy potenciálmentes, azaz feszültség nélküli áramkör zárásával) - indítható el kapcsolóról vagy távirányítóról. Más WiFi-s relékhez képest fő előnye, hogy tartalmaz egy vízálló állapotszenzort is, azaz nem csak a nyitó / záró parancsot tudjuk neki kiadni az eWeLink app-ból, hanem látjuk a garázskapu vagy kertkapu aktuális nyitott / zárt állapotát is az app-ban. A "Light" verzió állapotszenzor kábele rövid, toldást / illesztést igényel.

A SmartWise garázsajtó nyitója kompatibilis a Sonoff-rendszerekkel, az Sonoff eWeLink applikációja segítségével vezérelhető, kompatibilis a Google Home-mal és az Amazon Alexa hangvezérléssel, valamin (eWeLink Premium előfizetés esetén) integrálható az ingyenes IFTTT rendszerrel is.

 A "Light" garázskapu vezérlő szett tartalmaz:

 • egy Sonoff / eWeLink app-kompatibilis, WiFi-vel felszerelt kapcsoló relét, mellyel szárazkontaktusos impulzuskapcsolással indíthatjuk a garázskapi nyitását és zárást, hasonló módon, mint a fali kapcsolóval, vagy egy távirányítóval vagy fali konzollal. A relé (pl. az otthoni) WiFi router-ünkre kapcsolódva kapcoslódik a Sonoff/eWeLink Cloud-hoz (felhőhöz), melyet az eWeLink ingyenes okosotthon app-ból az interneten át bárhonnan elérünk mobiltelefonról, és nyithatjuk/zárhatjuk a garázskaput vagy kertkaput vele.
 • egy mágneses garázskapu állást érzékelő szenzortrövid vezetékkel, melynek segítségével a mobiltelefon app-ban ellenőrizhetjük, hogy zárva vagy nyitva van-e a kapu, valamint
 • egy a relé tápellátásához egy USB töltőkábelt, (de tápegységet nem).

A "Light" verzió nem tartalmazza:

 • a telepítéshez szükséges csavarokat, alkatrészeket a szenzor rögzítéséhez,
 • valamint nem tartalmaz a szenzorhoz a relétől a kapuig elérő hosszú vezetéket sem, csak egy toldást igénylő rövid vezetéket.

A szett nem tartalmazza továbbá a WiFi-s vezérlő működéséhez szükséges sztenderd* 5V (1A) USB-s tápegységet és a microUSB-s kábelt. Továbbá az egyértelműség kedvéért: nem tartalmaz fali kapcsolót, távirányítót és kapunyitó motort sem.

* (telefontöltéshez is szokásosan használt)

Internet-kapcsolattal rendelkező iOS (Apple) vagy Android mobiltelefonon futó (ingyenes) eWeLink app segítségével távolról vezérelhetjük az okos garázskapu / kertkapú nyitó motorunkat, és beállíthatunk időzített nyitást/zárást is. Az App-ból való távoli elérés lehetősége megosztható a családtagokkal is.

Terméktulajdonságok:

 • Vízálló állapot-szenzora kültérre is telepíthető, alkalmas kapunyitó vezérlésére is.
 • Kompatibilitás: a legtöbb garázskapu-motorral kompatibilis, ahol a nyitást és zárást ugyanaz a távirányító gomb vagy fali kapcsoló vezérli, szárazkontaktussal (azaz egy feszültség nélküli áramkör zárásával).
 • Magyar nyelvű mobil App – Ingyenes iOS és Android mobil App: eWeLink, magyar nyelven is
 • Állapotlekérdezés – A mobil app-ban látszik a garázsajtó aktuális állapota (nyitott (ON) vagy zárt (OFF))
 • Távvezérléssel való KI/BE kapcsolás –Bárhol is vagy, mostantól távolról kinyithatod vagy bezárhatod a garázskaput vagy kertkaput távolról.
 • Időzítés – Számos időzítési funkció elérhető: egy konkrét időpont beállítása, ismétlődő időpontok beállítása, stb. Segítségükkel beállíthatod például, hogy minden este 8-kor zárjon be a kapu, így még véletlenül sem marad nyitva éjszakára.
 • Megosztható másokkal – Hozzáférést adhat pl. családtagjainak vagy másoknak a távvezérléshez
 • Csoportok, szobák - csoportokba és szobákba rendezheti Sonoff és SmartWise okoseszközeit az eWeLink app-ban
 • Okosvezérlés (Scene) – Az Okosvezérlés / Scene eWeLink app funkció segítségével létrehozhat különböző Sonoff / SmartWise eszközök közötti feltételes vezérléseket is. Például egy TH10 reléhez kapcsoló hőmérséklet vagy páratartalom érzékelő adatai alapján kapcsolhat egy Sonoff S26 konnektort, vagy egy Sonoff RF Bridge átjáróhoz párosított RF mozgásérzékelő jele alapján kapcsolhat egy Sonoff vagy SmartWise okos villanykapcsolót is, de két WiFi-s eszköz be és kikapcsolását is összehangolhatja (pl. egy Sonoff villanykapcsoló WiFi-n át bekapcsolhat egy Sonoff WiFi-s okoskonnektort).
 • Kompatibilitás – Hozzákapcsolható hangvezérlés érdekében Amazon Alexa-hoz, Google Assistant-hoz, és Google Nest-hez is
 • A Sonoff és testvérmárkája, a SmartWise eszközök egymással kompatibilisek, egyaránt az eWeLink gyári app-ot használják.
 • Az eWeLink app már magyar nyelven is elérhető!

A termékhez saját magyar nyelvű használati útmutatónkat is biztosítjuk vásárlóinknak, mely a weboldalunkról tölthető le.

A SmartWise garázskapu vezérlés igen egyszerűen integrálható a garázskapu / kapunyitó vezérlésekkel, jellemzően házilag is, telepítése szakember bevonása nélkül is megoldható.

A bekötési/kábelezési lehetőségek:

1. A szett bekötése közvetlenül a garázskapu nyitó motorhoz, ugyanoda, ahova a kapunyitó fali kapcsoló is be van már kötve:

2. A szett beköthető a fali kapcsolóhoz is, ha ennek a kábelezése egyszerűbb:

3. A szett bekötése a rádiós távirányítóhoz, amennyiben nincs lehetőség a motorhoz vagy fali kapcsolóhoz bekötni:

Ebben az esetben egy távirányítót megbontva a távirányító gombjának két pólusához kell forrasztani a vezérlő két vezetékét.

Specifikáció

Tömeg 0.187 kg
Méretek 4.5 × 6 × 2.5 cm
Szín

fekete

Terméktípus

garázskapu nyitó szett (WiFi-s okos relé + nyitásérzékelő állapot szenzor)

Áramkörök száma

1

Kapcsoló / kapcsolórelé

igen

Fogyasztásmérő

nem

Dimmelhető / Fényerőszabályozható

nem

DIN-sínre szerelhető

nem

Fizikai ki/be kapcsológomb

nem

Bemenet külső kapcsoló számára

nem

Impulzus- / billenőkapcsolás

igen, alapértelmezésben és kizárólag impulzuskapcsolás üzemmódban működik

Eszköz működési betáp

5V microUSB

Bekötés

5V microUSB-s tápegységgel (nem tartozék)

Vezérelt áramkör

feszültségmentes (száraz) kontaktus

Túlmelegedés-védelem

nem

Túlfeszültség-védelem

nem

Interneten vezérelhető

igen

WiFi kapcsolat

igen

WiFi szabványok

802.11 b/g/n (2.4GHz)

RF / rádióvezérlés (433.92MHz)

nem

Zigbee kapcsolat

nem

Cloud üzemmód (gyári firmware-rel)

alapértelmezett üzemmód az eWeLink felhőre kapcsolt működés

Helyi hálózati üzemmód (gyári firmware-rel)

igen, ha a kapcsolat az eWeLink felhővel megszakad, korlátozott funkciók

REST API támogatás (gyári firmware-rel)

nem

MQTT támogatás (gyári firmware-rel)

nem

Támogatott integrációk

Amazon Echo, Echo Dot, Amazon Tap, Google Home, Google Nest, IFTTT (az IFTTT integráció előfizetéses, Premium funkció)

Gyártói okostelefonos app

igen, ingyenes app: eWeLink (Android, iOS)

Webes (böngészős) admin felület

előfizetéses, Premium funkció, ki/be kapcsolás (előfizetéses, Premium funkció)

Értesítési funkciók

eWeLink app értesítés okostelefonra

Hangvezérléssel kapcsolható

Amazon Alexa és Google Assistant kompatibilis

Időzíthető

igen, 8 db az eszközön tárolt offline is működő időzítés, minden további időzítés a felhőből futtatható online üzemmódban

Előzmények

igen: ki/bekapcsolási előzmények az app-ban

Gyártó

SmartWise

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés