Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Shelly » Shelly PLUS i4 DC WiFi-s, okos vezeték nélküli kapcsoló-modul

Ár:
5.690 Ft (4.480 Ft + ÁFA)
Cikkszám: ALL-KIE-PLUSI4DC
Elérhetőség: Utolsó 1 db raktáron
A Shelly PLUS i4 DC a Shelly új okos vezeték nélküli kapcsolási megoldása, melyben nincs relé, de akár 4 db kapcsoló állását érzékelve vezeték nélkül képes vezérelni más Shelly reléket. Használják fali kapcsolóról indított jelenetek vezérlésére is, de használják olyan vezeték nélküli kapcsoláshoz is, melynél hiányzik a kapcsoló és a fogyasztó közötti közvetlen vezetékezés. A Plus i4 DC a speciálisan egyenáramú kapcsolókhoz tervezett verzió, mely alkamas kapunyitó motorok, riasztók, csengők és más egyenáramú eszközök állapotának figyelésére is.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó:
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Az új Shelly PLUS i4 DC az okosotthon gyártónak egy speciális terméke, a Shelly Plus i4 DC, azaz egyenáramú verziója. Az i4 DC nem rendelkezik beépített relével, de akár 4 kapcsoló vagy más DC eszköz állapotát is képes érzékelni, és az alapján más Shelly reléket, szenzorokat vagy HTTP/HTTPS, MQTT vagy CoAP vezérelte más eszközöket képes vezérelni.

A Plus i4 DC a speciálisan egyenáramú kapcsolókhoz tervezett verzió, mely alkamas kapunyitó motorok, riasztók, csengők és más egyenáramú eszközök állapotának figyelésére is.

 

Arra is használhatjuk , hogy vezeték nélkül "összekössünk" egy DC kapcsolót (pl. egy lakóautóban vagy lakókocsiban) egy máshol telepített Shelly relére kapcsolt vezérlendő eszközökkel. A Shelly PLUS i4 DC kapcsoló(k) mögé szerelve, a modul érzékeli a kapcsolók állapotának a változását, és WiFi-n keresztül képes kapcsolási parancsot küldeni Shelly PLUS 1, Shelly PLUS 1PM vagy Shelly PLUS 2PM vagy más relék felé, akár többet csoportosan is vezérelve egy kapcsolással. Egy Shelly okosrelével párban használhatjuk tehát olyan esetekben is, ha a kapcsoló és a vezérelt fogyasztó egymástól távol esik, vagy csak kimaradt a vezetékezés a kettő között.

Képes fogadni akár 4 db rákötött fizikai kapcsoló jelét is, és ezek mindegyikéhez akár 3 féle eseményt kapcsolni. A 3 féle kapcsolási módokhoz hozzárendelhetünk a Scene (Jelenet) funkcióban is különböző parancsokat, de az eszközök közötti DDD vezérléssel is meghívhatunk más eszközöket URL-ből és küldhetünk nekik így parancsot. A Shelly PLUS i4 DC tehát használható fali fizikai kapcsolóról való jelenetvezérlésre is.

Más Shelly eszközökhöz hasonlóan a Plus i4 működéséhez sem szükséges hub vagy gateway, az eszköz közvetlenül a WiFi router-re kapcsolódik fel.

 

Bekötési rajz:

A Shelly Plus i4 DC-nek szüksége van a működéséhez egy állandó 5V-24V DC tápfeszültségre. 

A négy kapcsoló-bemenetén ugyanezen feszültséget várja, és

 • érzékeli, hogy az adott kapcsoló ki/be van-e kapcsolva,
 • vagy ha nem kapcsolóhoz használjuk, érzékeli, hogy az adott áramkörben van-e áram.

A Plus i4 kompatibilis a Shelly új villanykapcsoló családjának négy gombos "jelenet-vezérlő" kapcsolójával, ennek hátuljába bepattintva egyszerűen létrehozhatunk más eszközök (akár csoportos, vagy jelenet alapú) vezérlésére parancsokat a Shelly rendszerében.

(A négy gombos fali kapcsoló nem a Shelly Plus i4 tartozéka, hanem külön rendelhető termék.)

Termékjellemzők:

 • Közvetlenül a WiFi routerre kapcsolódik, nem szükséges hub vagy gateway a működéséhez
 • 5V-24V DC tápfeszültséggel kompatibilis, az állandó tápfeszültség és a kapcsolóktól/áramköröktől érkező tápfeszültség azonos kell, hogy legyen
 • 4 kapcsoló állapotát is képes kezelni, és mindnek akár 3-3 állapotához a Shelly Could app Scene funkciója segítségével akár több más eszközt is vezérelni
 • Kompatibilis az Android-ra és iOS-re is elérhető Shelly Cloud app-pal, Amazon Alexa-val, Google Assistant-tal, és MQTT-t, CoAP-t, és REST API-t használó otthonautomatizációs rendszerekkel.
 • A gyári firmware egyszerűen lecserélhető igény esetén

További támogatott platformok, integrációk:

 • MQTT
 • HomeSeer
 • ioBroker
 • Home Assistant
 • openHAB
 • Domoticz
 • SYMCAN
 • nymea
 • Hubitat
 • REST API


Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

Külső raktáron (2-3 nap)
5.790 Ft
Külső raktáron (2-3 nap)
5.290 Ft
Készleten (Azonnal szállítható)
6.290 Ft

Keresés