Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Shelly Plus 1PM » Wi-Fi-s okosrelé, áramfogyasztás-méréssel

Ár:
7.090 Ft (5.583 Ft + ÁFA)
Cikkszám: ALL-REL-PLUS1PM
Elérhetőség: Külső raktáron (2-3 nap)

Shelly Plus 1PM Wi-Fi-s okosrelé, áramfogyasztás-méréssel

A Shelly Plus 1PM a Shelly apró, fali aljzatba szerelhető egy áramkörös okosreléjének, a Shelly 1PM-nek a továbbfejlesztett verziója, mely erős ESP32 chip-jének köszönhetően akár max. 50 időzítés (offline) tárolására is képes, Bluetooth-al egyszerűen párosítható, 240V AC és DC-ről is működik, áramfogyasztás-mérővel van felszerelve, és túlmelegedés, túlfeszültség és túlterhelés elleni védelemmel is el van látva, így még biztonságosabb működést garantál a fali aljzatokba szerelt kis helyen is. A Shelly Plus 1PM a kimenetén a működéséhez kapott betápot kapcsolja tovább.

Támogatja a HTTP/HTTPS webhook-okat, a felhőből és MQTT-vel egyidejűleg is vezérelhető, és hub nélkül is képes automatizációkat futtatni mjS szkriptek formájában.

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó:
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Shelly Plus 1PM a Shelly egy áramkörös áramfogyasztás-mérős okosreléjének, a Shelly 1PM-nek az új, 2021 őszén megjelent, továbbfejlesztett verziója, A Shelly 1PM-hez hasonlóan a Shelly PLUS 1PM is fel van szerelve fogyasztásmérővel.

Mint minden más Shelly termék, ez is közvetlenül a WiFi router-re kapcsolódik, nincs szükség az okosvezérléséhez helyi központra, hub-ra vagy átjáróra (brdige-re). Akár önállóan, csak 1 db eszköz is telepíthető egy elektromos fogyasztó vagy világítás automatizálására vagy fogyasztásmérésére, de egy új építésű vagy felújítás előtt álló teljes ingatlan okosotthonná alakításához komplett rendszerként is jó választás.

Ez az egyik legkisebb méretű, WiFi-s eszköz kapcsolások okosvezérlésére és okos fogyasztásmérésre. Apró mérete lehetővé teszi, hogy akár egy szabványos villanykapcsoló, konnektor mögé a kapcsolóaljzatba vagy egy villamossági kötődobozba beszereljük, akár utólag is, és távvezéreljük világításunkat illetve a konnektorra kötött egyéb fogyasztókat, illetve kövessük ki/be kapcsolt státuszukat.

Meglévő kapcsolók vagy konnektorok mögé a fali aljzatba elhelyezett Shelly PLUS 1PM segítségével a meglévő kapcsolóink, konnektoraink megtartásával tudjuk távvezérelni világításunkat vagy egyéb fogyasztókat, követni ki/be kapcsolt státuszukat és áramfogyasztásukat is, így a termék ideális utólagos "okosításra" is. A Shelly Plus 1PM-et elterjedten használják egy gombos villanykapcsolók és konnektorok mögé szerelelve azok vezérlésére, 16A maximális teljesítménye konnektorok vezérélésére is alkalmassá teszi.

A Shelly Plus 1PM  relé - más kis Shelly okosrelékhez hasonlóan - tartalmaz egy kapcsoló bemenetet, azaz villanykapcsolók mögé beépítve továbbra is használhatjuk a fali villanykapcsolót a lámpa (vagy más fogyasztó) kapcsolására, és WiFi-n keresztül a távolból is kapcsolhatjuk a vezérelt lámpát vagy más eszközt, és számos időzítés is a rendelkezésünkre áll. A Shelly app-ban lehetőség van a kapcsoló letiltására is, - mely hasznos lehet kisgyerekek esetén néhány szobánál -, ilyen beállítások mellett csak az app-ból vezérelhető az adott relé.

A relé kompatibilis nem csak kétállású, de billenő (avagy csengő)kapcsolókkal is. Alternatív és keresztváltó kapcsolás bekötésére is alkalmas.
Auto-off funkciójával beállítható impulzuskapcsolási üzemmódra is.

A Shelly PLUS 1PM relé a működéshez kapott (110V-240V AC / 24V-240V DC) betápot kapcsolja a kimenetén (max. 16A teljesítménnyel), így ez a típus NEM alkalmas feszültségmentes (ún szárazkontakt) kapcsolásra

Fontos: a Shelly PLUS 1PM működéséhez biztosított fázis és a kapcsoló(k)tól érkező kapcsolt fázis(ok) azonos fázisról kell, hogy érkezzen(ek), a Shelly Plus 1PM nem alkalmas többfázisú működésre!

 

ÚJ KÜLSŐ BORÍTÁS:

A Shelly Plus 1 megújult külsőt kapott, rajta a bekötési rajzzal, hogy egyszerűen és egyértelműen beköthető legyen.

BLUETOOTH PÁROSÍTÁS:

Párosításához az új Shelly Cloud app-ra van szükség, a régi Shelly Cloud app-al nem kompatibilis. A párosítása a Shelly 1PM-nél egyszerűbb és gyorsabb a beépített Bluetooth chip-nek köszönhetően.

ERŐSEBB PROCESSZOR, TÖBB FUNKCIÓ:

A Shelly 1PM-ben található ESP8266 processzor helyett a PLUS termékekbe ESP32 processzor került, mely gyorsabb és erősebb CPU-t és dupla annyi memóriát tartalmaz, így továbbfejlesztett funkciókat és gyorsabb működést kínál a PLUS termékvonal.

TÚLMELEGEDÉS ÉS TÚLFESZÜLTSÉG VÉDELEM:

A Shelly Plus 1PM túlmelegedés-védelemmel, túlfeszültség-védelemmel és túlterhelés-védelemmel is fel van felszerelve, így még biztonságosabb működést garantál a fali aljzatokba szerelt kis helyen is.

SHELLY PLUS FUNKCIÓK:

A termék:

 • támogatja a HTTP/HTTPS webhook-okat, így a továbbfejlesztett Shelly Plus termékek könnyen csatlakozhatnak, értesíthetnek vagy vezérelhetnek kompatibilis termékeket vagy más automatizálási rendszereket
 • támogatják a napkelte / napnyugta időpontjához időzített ki/bekapcsolásokat, immár +/-23 óra eltérés is megadható,
 • akár 50 db (az eszközön tárolt, offline is működő) időzítést is képesek kezelni,
 • támogatja az mjS szkripteket, lehetővé téve az ügyfelek számára saját funkciók és funkciók létrehozását! A Shelly Plus line eszközök lehetővé teszik több szkript együttes végrehajtását, a különböző triggerektől függően, mint a bemeneti/kimeneti állapot, az érzékelőadatok vagy WLAN-kérések.

Időzíthetősége:

 • A hét napjaira beállítható ki/bekapcsolási időzítés, és
 • támogatja napkeltéhez és napnyugtához kapcsolódó időzítéseket is (nem csak pontos időpontra, de pl. napnyugta + 5 óra típusú időzítéseket is.)
 • Támogatja az auto-off és az auto-on időzítést is, azaz meghatározott idejű ki vagy bekapcsolt állapot utáni be vagy kikapcsolást is.

Támogatott üzemmódok:

 • felhő / cloud üzemmód: ekkor az ingyenesen elérhető Shelly Cloud-hoz kapcsolódik, melyen át (az iOS-re és Android-ra is elérhető) Shelly Cloud okostelefon app-ból és a https://my.shelly.cloud/ oldalról is vezérelhetjük és beállíthatjuk az eszközöket; vagy
 • választhatunk LAN / helyi hálózati ützemmódot, ilyenkor az eszközök csak a helyi hálózatra kapcsolódó eszközökről vezérelhető; de akár
 • működtetjetjük az eszközt (WiFi kliens üzemmód helyett) WiFi Access Point üzemmódban is (pl. ha nincs állandó WiFi hálózat a telepítés helyén), ekkor mobiltelefonnal vagy notebook-kal az eszköz közelében rákapcsolódhatunk közvetlenül az eszköz által sugárzott WiFi AC hálózatra, és a kapcsolat ideje alatt vezérelhetjük az eszközt, vagy olvashatjuk le pl. az elmentett fogyasztási adatokat.

Cloud üzemmód esetén a  Shelly eszközök a Shelly Cloud Scene (Okosvezérlés) funkciója segítségével egymást is képesek (összetett feltételek mentén) vezérelni, ki/be kapcsolni. (Például egy villanykapcsoló mögé szerelt Shelly relé képes ki/be kapcsolni a felhőn át egy vezetékezés szepontjából tőle független másik Shelly relét egy konnektor mögött, és azt is ki/be kapcsolni, azaz az eszközök a WIFi-n és a gyári felhőn át vezeték nélkül képesek egyszerűen vezérelni egymást általunk megadott szabályok mentén.)
Lehetőség van arra is, hogy az eszközök - fix IP címek használata esetén - (a Shelly Cloud használata nélkül is, akár LAN üzemmódban is) egymást közvetlenül vezéreljék HTTP parancsokkal (DDD, azaz Direct Device-to-Device módon), azaz a Shelly eszközök a külső internet kapcsolat megszakadása (vagy a tázfalon való letiltása) esetén is képesek a helyi hálózaton egymást ki/bekapcsolni a Shelly App-ban beállítható ún. Action-ök segítségével.
Shelly PLUS 1PM okosvezérléshez a gyártó saját ÚJ okostelefon app-ja és saját Cloud szolgáltatása is elérhető ingyenesen. 

 

Bekötési rajzok:

110-240V AC betáp esetén:

24V-240V DC betáp esetén:

Integrációk:

A Shelly a gyári firmware-ével is az egyik legegyszerűbben integrálható okoseszköz a piacon. Támogatja az MQTT-t és a REST API-n keresztüli vezérlést. Kompatibilis a Google Home, Amazon Echo és Yandey Alice hangvezérlésével. A Shelly 1PM-el ellentétben a Shelly Plus 1PM a Cloud és az MQTT vezérlést egyidejűleg is támogatja.
A Shelly Cloud-on keresztül számos Shelly eszközt integráltak már a SmartThings platformmal is.
Ezen kívül a gyári firmware támogat egy sornyi egyéb nyílt forráskódú és egyéb rendszert is:

 • MQTT
 • HomeSeer
 • ioBroker
 • Home Assistant
 • openHAB
 • Domoticz
 • SYMCAN
 • nymea
 • Hubitat
 • Hoobs
 • REST API

Szerelhetősége:

 • A normál méretű kapcsolóaljzatba jellemzően befér a szerelvények mögé.
 • DIN-sín adapterrel (külön termék)
 • Külső védőtok sem érhető el hozzá jelenleg.

 

Egyéb műszaki paraméterek:

Tápfeszültség: 110-230V AC ±10%, és 24V-240V DC
Maximális teljesítmény: 3500W / 16A

Más okosrelékhez hasonlóan ennek a működéséhez is szükség van nem csak fázisvezető, hanem nullvezető vezetékre is.

További információk

Tömeg 0.029 kg
Méretek 4.1 × 3.6 × 1.7 cm
Szín

piros

Terméktípus

okos WiFi-s kapcsolórelé, fogyasztásmérővel

Áramkörök száma

1

Kapcsoló / kapcsolórelé

igen

Fogyasztásmérő

igen

Dimmelhető / Fényerőszabályozható

nem

DIN-sínre szerelhető

DIN-sín adapterrel (külön termék)

Fizikai ki/be kapcsológomb

nem

Bemenet külső kapcsoló számára

Igen

Alternatív- / keresztkapcsolás

igen

Impulzus- / billenőkapcsolás

igen, auto on és auto off beállítási lehetőség is van

Eszköz működési betáp

110V-240V AC, 24V-240V DC

Bekötés

24V-240V DC, 230V AC (fázis és nulla)

Vezérelt áramkör

110V-240V AC, 24V-240V DC

Maximális teljesítmény

16A/240V

Túlmelegedés-védelem

igen

Túlfeszültség-védelem

igen

Interneten vezérelhető

igen

WiFi kapcsolat

igen

WiFi szabványok

802.11 b/g/n (2.4GHz)

bluetooth

könnyű párosításhoz

RF / rádióvezérlés (433.92MHz)

nem

Zigbee kapcsolat

nem

Cloud üzemmód (gyári firmware-rel)

igen, működhet a Shelly felhőre kapcsolva (beállítható)

Helyi hálózati üzemmód (gyári firmware-rel)

igen, működhet csak helyi hálózati üzemmódban, teljes funkcionalitással (beállítható)

REST API támogatás (gyári firmware-rel)

igen

MQTT támogatás (gyári firmware-rel)

igen

Támogatott integrációk

Amazon Echo, Google Home, HomeSeer, openHAB, Home Assistant, ioBroker, Hubitat, Hoobs, Symcan, Domoticz, nymea, SmartThings (beta), REST API

Gyártói okostelefonos app

igen, ingyenes app (Shelly Cloud)

Webes (böngészős) admin felület

igen, az app-pal szinte megegyező funkionalitás

Értesítési funkciók

email küldése, Shelly app értesítés

Hangvezérléssel kapcsolható

Amazon Alexa és Google Assistant kompatibilis

Időzíthető

igen (internetes órajel szinkronizálás után) 50 db offline is működő időzítés hozható létre, továbbiak a felhőben

Előzmények

igen: ki/bekapcsolási előzmények az app-ban (Shelly fiókonként a legutolsó 50 esemény)

Fogyasztás

< 1W

Működési hőmérséklet-tartomány

0°C – 40℃

gyartoink

Shelly

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

Külső raktáron (2-3 nap)
5.790 Ft

Keresés