Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Shelly PLUS 0-10V Dimmer, WiFi-s okos eszköz lámpavezérlőhöz

Ár:
7.290 Ft (5.740 Ft + ÁFA)
Cikkszám: ALL-REL-PLUSDIM010V
Elérhetőség: Külső raktáron (2-3 nap)
A Shelly PLUS 0-10V Dimmer-t kimondottan vezérlőelektronikák szabályzásához fejlesztették. A 0-10V szabályzás alkalmazható például fényforrások, változtatható fordulatszámú motorok, vagy szelepállás vezérléséhez. Viszont közvetlenül nem köthető a modulra fogyasztó, a 0-10V kimenet csak vezérlő elektronika bemenetére köthető. A modul mérete lehetővé teszi, a kapcsolóaljzatba vagy szerelődobozba szerelést. Az eszköz WiFi-s, így nincs szükség HUB-ra, feltáplálása 230V AC, fázis és nulla bekötése szükséges.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó:
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Shelly PLUS 0-10V Dimmer-t kimondottan vezérlőelektronikák szabályzásához fejlesztették. Az eszköz 0-10V DC kimenetére csatlakoztathatók olyan vezérlő elektronikák, amik rendelkeznek 0-10V szabályzó bemenettel. Kimenet: 0-10V DC; 0,35 Watt !!! CSAK VEZÉRLÉSHEZ, Fogyasztóval közvetlenül nem terhelhető ! Jellemzően fényforrások, változtatható fordulatszámú motorok, vagy állítható szelepek (légtechnika) vezérlőihez szokták alkalmazni. Viszont fontos, hogy közvetlenül nem köthető a Shelly PLUS 0-10V Dimmer modulra fogyasztó, a 0-10V kimenet csak vezérlő elektronika bemenetére köthető. Rednelkezik SW1 és SW2 sorkacsokkal, amelyek lehetővé teszik a fali kapcsolós vagy nyomógombos vezérlést. Megtáplálása 230V AC feszültséggel történik, fázis és nulla vezetők szükségesek a működéshez.

Mint minden más Shelly termék, ez is közvetlenül a WiFi router-re kapcsolódik, nincs szükség az okosvezérléséhez helyi központra, hub-ra vagy átjáróra (bridge-re). Akár önállóan, csak 1 db eszköz is telepíthető meglévő vagy új építésű vagy felújítás előtt álló teljes ingatlan okosotthonná alakításához komplett rendszerként is jó választás. Meglévő kapcsolók mögé a fali aljzatba elhelyezett Shelly PLUS 0-10V Dimmer segítségével a meglévő kapcsolóink megtartásával tudjuk szabályozni a kimenetet. így a termék ideális utólagos "okosításra" is.

A Shelly PLUS 0-10V Dimmer - más kis Shelly okosrelékhez hasonlóan - tartalmaz kapcsoló bemeneteket, azaz villanykapcsolók mögé beépítve továbbra is használhatjuk a fali villanykapcsolót a vezérelt kör szabályzására, de emellett WiFi-n keresztül a távolból is szabályozható a vezérlés, és számos időzítés is a rendelkezésünkre áll. A Shelly app-ban lehetőség van a kapcsoló letiltására is, - mely hasznos lehet kisgyerekek esetén néhány szobánál -, ilyen beállítások mellett csak az app-ból vezérelhető az eszköz.

Ez az egyik legkisebb méretű, WiFi-s eszköz kapcsolások okosvezérlésére és okos fogyasztásmérésre. Apró mérete lehetővé teszi, hogy akár egy szabványos villanykapcsoló mögé a fali aljzatba vagy egy villamossági kötődobozba kényelmesen beszereljük, akár utólag is, és távvezéreljük világításunkat vagy más, 8A-nél kisebb fogyasztót, illetve kövessük ki/be kapcsolt státuszukat.

GATEWAY FUNKCIÓK:

Az ESP32 chip-nek köszönhetően a Wi-Fi + Bluetooth protokollokat is támogatja az eszköz. Bluetooth átjárót is tartalmaz, a Shelly új generációs Bluetooth érzékelőinek és Bluetooth távirányítónak Bluetooth vevőegységeként / átjárójaként is képes egyben működni. Egyben tartalmaz egy Wi-Fi repeater (Wi-Fi jelismétlő) funkciót is, melynek bekapcsolásával a távolabb telepített Shelly eszközök számára továbbít - egyfajta Wi-Fi mesh-ként - Wi-Fi jelet.  

BLUETOOTH PÁROSÍTÁS:

Telefonnal való párosítása a többi második generációs Shelly Plus és Pro eszközhöz hasonlóan Bluetooth protokollon történik, egyszerűen és gyorsan.  

ERŐSEBB PROCESSZOR, TÖBB FUNKCIÓ:

A Shelly Plus 0-10V Dimmer-be is a PLUS termékekben megszokott ESP32 processzor került, mely gyorsabb és erősebb CPU-t és dupla annyi memóriát tartalmaz, így továbbfejlesztett funkciókat és gyorsabb működést kínál a PLUS termékvonal.  

TÚLMELEGEDÉS VÉDELEM:

A Shelly Plus 0-10V Dimmer túlmelegedés-védelemmel van felszerelve, így még biztonságosabb működést garantál a fali aljzatokba szerelt kis helyen is.  

SHELLY PLUS FUNKCIÓK:

A termék:
 • támogatja a HTTP/HTTPS webhook-okat, így a továbbfejlesztett Shelly Plus termékek könnyen csatlakozhatnak, értesíthetnek vagy vezérelhetnek kompatibilis termékeket vagy más automatizálási rendszereket
 • támogatják a napkelte / napnyugta időpontjához időzített ki/bekapcsolásokat, immár +/-23 óra eltérés is megadható,
 • akár 20 db (az eszközön tárolt, offline is működő) időzítést is képesek kezelni,
 • támogatja az mjS szkripteket, lehetővé téve az ügyfelek számára saját funkciók és funkciók létrehozását! A Shelly Plus line eszközök lehetővé teszik több szkript együttes végrehajtását, a különböző triggerektől függően, mint a bemeneti/kimeneti állapot, az érzékelőadatok vagy WLAN-kérések.
 

Időzíthetősége:

 
 • A hét napjaira beállítható ki/bekapcsolási időzítés, és
 • támogatja napkeltéhez és napnyugtához kapcsolódó időzítéseket is (nem csak pontos időpontra, de pl. napnyugta + 5 óra típusú időzítéseket is.)
 • Támogatja az auto-off és az auto-on időzítést is, azaz meghatározott idejű ki vagy bekapcsolt állapot utáni be vagy kikapcsolást is.
   

Támogatott üzemmódok:

 • felhő / cloud üzemmód: ekkor az ingyenesen elérhető Shelly Cloud-hoz kapcsolódik, melyen át (az iOS-re és Android-ra is elérhető) Shelly Cloud okostelefon app-ból és a https://home.shelly.cloud/ weboldalról is vezérelhetjük és beállíthatjuk az eszközöket
 • választhatunk LAN / helyi hálózati üzemmódot, ilyenkor az eszközök csak a helyi hálózatra kapcsolódó eszközökről vezérelhető
 • működtethetjük az eszközt (WiFi kliens üzemmód helyett) WiFi Access Point üzemmódban is (pl. ha nincs állandó WiFi hálózat a telepítés helyén), ekkor mobiltelefonnal vagy notebook-kal az eszköz közelében rákapcsolódhatunk közvetlenül az eszköz által sugárzott WiFi AC hálózatra, és a kapcsolat ideje alatt vezérelhetjük az eszközt.
    A fogyasztási adatokat az okoseszköz felhős üzemmód esetén menti a Shelly Cloud fiókba, és az app-ban megtekinthetjük és letölthetjük a fogyasztási előzményeket.   Cloud üzemmód esetén a  Shelly eszközök a Shelly Cloud Scene (Okosvezérlés) funkciója segítségével egymást is képesek (összetett feltételek mentén) vezérelni, ki/be kapcsolni. (Például egy villanykapcsoló mögé szerelt Shelly relé képes ki/be kapcsolni a felhőn át egy vezetékezés szepontjából tőle független másik Shelly relét egy konnektor mögött, és azt is ki/be kapcsolni, azaz az eszközök a WIFi-n és a gyári felhőn át vezeték nélkül képesek egyszerűen vezérelni egymást általunk megadott szabályok mentén.) Lehetőség van arra is, hogy az eszközök - fix IP címek használata esetén - (a Shelly Cloud használata nélkül is, akár LAN üzemmódban is) egymást közvetlenül vezéreljék HTTP parancsokkal (DDD, azaz Direct Device-to-Device módon), azaz a Shelly eszközök a külső internet kapcsolat megszakadása (vagy a tázfalon való letiltása) esetén is képesek a helyi hálózaton egymást ki/bekapcsolni a Shelly App-ban beállítható ún. Action-ök segítségével. A Shelly PLUS 0-10 V Dimmer okosvezérléshez a gyártó saját ÚJ okostelefon app-ja és saját Cloud szolgáltatása is elérhető ingyenesen.   

Integrációk:

  A Shelly a gyári firmware-ével is az egyik legegyszerűbben integrálható okoseszköz a piacon. Támogatja az MQTT-t és a REST API-n keresztüli vezérlést. Kompatibilis a Google Home, Amazon Echo és Yandey Alice hangvezérlésével. A Shelly Plus 0-10V Dimmer a Cloud és az MQTT vezérlést egyidejűleg is támogatja. A Shelly Cloud-on keresztül számos Shelly eszközt integráltak már a SmartThings platformmal is. Ezen kívül a gyári firmware támogat egy sornyi egyéb nyílt forráskódú és egyéb rendszert is:
 • MQTT
 • HomeSeer
 • ioBroker
 • Home Assistant
 • openHAB
 • Domoticz
 • SYMCAN
 • nymea
 • Hubitat
 • Hoobs
 • REST API
 

Szerelhetősége:

  • Apró méretének köszönhetően a legkisebb fali aljzatba is befér jellemzően a szerelvények mögé.
  • 8A-nél kisebb áramfelvételű elektromos eszközökbe is integrálható.
 

 

Egyéb műszaki paraméterek:

Működési tápfeszültség: 110-230V AC ±10% Kimenet: 0-10V DC; 0,35 Watt !!! CSAK VEZÉRLÉSHEZ, Fogyasztóval közvetlenül nem terhelhető ! Más okosrelékhez hasonlóan ennek a működéséhez is szükség van nem csak fázisvezető, hanem nullvezető vezetékre is.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

Keresés