Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Shelly » 1L (csak fázissal működő) Wi-Fi-s okosrelé

Ár:
7.390 Ft (5.819 Ft + ÁFA)
Cikkszám: ALL-REL-SHE1L
A Shelly 1L egy 2020. decemberében megjelent vadonatúj termék: a Shelly 1L az egyik legkisebb méretű, villanykapcsoló szerelvény alá a fali kapcsolóaljzatba vagy szerelődobozba is beszerelhető, 1 áramkörös WiFi-s okosrelé, mely a maga nemében egyedülálló módon akár nullvezeték nélkül, csak fázissal is beköthető.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó:
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2023-10-29

Leírás és Paraméterek

Shelly 1L a Shelly (2020. november végén megjelent) WiFi-s okosreléje, a Shelly 1 reléhez hasonlóan egy áramkör vezérlésére szolgál, de ez képes csak fázisvezetékkel, nullvezeték nélkül is működni. A Shelly 1-el ellentétben ez a relé a (110-230V AC) tápfeszültségét kapcsolja tovább, így ez feszültségmentes szárazkontakt kapcsolásra NEM alkalmas. Fogyasztásmérő funkció nincs benne.

A többi Shelly reléhez hasonlóan ez is a piacon elérhető legkisebb méretű WiFi-s eszközök közé tartozik, és kapcsolások okosvezérlésére szolgál. Apró mérete lehetővé teszi, hogy akár egy szabványos villanykapcsoló mögé a kapcsolóaljzatba vagy egy villamossági kötődobozba beszereljük, akár utólag is.

Meglévő kapcsolók vagy konnektorok mögé a fali aljzatba elhelyezett Shelly 1L segítségével a meglévő kapcsolóink megtartásával tudjuk távvezérelni világításunkat vagy egyéb fogyasztókat, illetve követni ki/be kapcsolt státuszukat, így a termék ideális utólagos "okosításra" is. A Shelly 1L kifejezetten ajánlják egy gombos hagyományos villanykapcsolók mögé szerelelve azok vezérlésére, ha nincs a kapcsolóaljzatban nullavezeték, mely a régebben épült ingatlanok esetén elég általános. A Shelly 1L a csak fázissal, nulla vezeték nélküli működése miatt minden hagyományos villanykapcsoló mögé biztosan beszerelhető!

A Shelly 1L  relé tartalmaz két kapcsoló bemenetet is, azaz akár két villanykapcsolótól érkező vezeték is ráköthető, és az egyik kapcsoló mögé beépítve továbbra is használhatjuk a meglévő fali villanykapcsolókat a lámpa (vagy más fogyasztó) kapcsolására, és WiFi-n keresztül a távolból is kapcsolhatjuk a vezérelt lámpát vagy más eszközt, és számos időzítés is a rendelkezésünkre áll. A Shelly app-ban lehetőség van a kapcsoló letiltására is, - mely hasznos lehet kisgyerekek esetén néhány szobánál -, ilyen beállítások mellett csak az app-ból vezérelhető az adott relé.

A relé kompatibilis nem csak kétállású, de billenő (avagy csengő)kapcsolókkal is kompatibilis, és a ráköthető két kapcsoló lehet más típus is (pl. az egyik kétállású, a másik billenőkapcsoló).

A két kapcsolóbemenetére köthető két egymástól függetlenül vezetékezett hagyományos kapcsolóval szoftveresen alternatív kapcsolás is létrehozható, akár nullvezeték nélküli bekötés esetén is.

Auto-off funkciójával beállítható impulzuskapcsolási üzemmódra is.

A Shelly 1L relé a (110-230V AC) tápellátást igényel, és max 4,1A (940W) vezérlésére alkalmas, de rövid ideig akár max. 1200W terhelést is kezelni tud 230V AC bekötés esetén.

Beépített túlmelegedés elleni védelme lekapcsolja a relét, ha az túlhevülne.

Csak fázissal (de Shelly Bypass kiegészítő nélküli) bekötés esetén a rákötött fogyasztó minimális teljesítménye 20W kell, hogy legyen. Ennél kisebb teljesítmény esetén Shelly ByPass szükséges a működéséhez. Fázis- és nullvezetékkel való bekötése esetén nincs min. teljesítmény előírás.

Vezérelhető eszközök (akár nullvezeték nélküli bekötéssel is):

 • Rezisztív fogyasztók (lámpák, elektromos melegítők)
 • Induktív fogyasztók (LED lámpák, transzformátorok, ventilátorok, motorok)
 • Kapacitív fogyasztók (motorindító kondenzátorok, generátorok és szinkron motorok)

Minimális terhelés (nullvezeték nélkül, bypass nélkül): 20W rezisztív terhelés

Minimális terhelés (nullvezeték nélkül de bypass-tal): Nincs

Minimális terhelés (nullvezetékkel): Nincs

Támogatott lámpa típusok:

 • Izzólámpák
 • Fénycsövek.
 • Halogén lámpák.
 • Dimmelhető LED
 • Nem szabályozható LED
 • Fénycsövek
 • Neon lámpák

Időzíthetősége:

 • A hét napjaira beállítható ki/bekapcsolási időzítés, és
 • támogatja napkeltéhez és napnyugtához kapcsolódó időzítéseket is (nem csak pontos időpontra, de pl. napnyugta + fél óra típusú időzítéseket is.)
 • Támogatja az auto-off és az auto-on időzítést is, azaz meghatározott idejű ki vagy bekapcsolt állapot utáni be vagy kikapcsolást is.

Támogatott üzemmódok:

 • felhő / cloud üzemmód: ekkor az ingyenesen elérhető Shelly Cloud-hoz kapcsolódik, melyen át (az iOS-re és Android-ra is elérhető) Shelly Cloud okostelefon app-ból és a https://my.shelly.cloud/ oldalról is vezérelhetjük és beállíthatjuk az eszközöket; vagy
 • választhatunk LAN / helyi hálózati ützemmódot, ilyenkor az eszközök csak a helyi hálózatra kapcsolódó eszközökről vezérelhető; de akár
 • működtetjetjük az eszközt (WiFi kliens üzemmód helyett) WiFi Access Point üzemmódban is (pl. ha nincs állandó WiFi hálózat a telepítés helyén), ekkor mobiltelefonnal vagy notebook-kal az eszköz közelében rákapcsolódhatunk közvetlenül az eszköz által sugárzott WiFi AC hálózatra, és a kapcsolat ideje alatt vezérelhetjük az eszközt, vagy olvashatjuk le pl. az elmentett fogyasztási adatokat.

Cloud üzemmód esetén a  Shelly eszközök a Shelly Cloud Scene (Okosvezérlés) funkciója segítségével egymást is képesek (összetett feltételek mentén) vezérelni, ki/be kapcsolni. (Például egy villanykapcsoló mögé szerelt Shelly relé képes ki/be kapcsolni a felhőn át egy vezetékezés szepontjából tőle független másik Shelly relét egy konnektor mögött, és azt is ki/be kapcsolni, azaz az eszközök a WIFi-n és a gyári felhőn át vezeték nélkül képesek egyszerűen vezérelni egymást általunk megadott szabályok mentén.)

Lehetőség van arra is, hogy az eszközök - fix IP címek használata esetén - (a Shelly Cloud használata nélkül is, akár LAN üzemmódban is) egymást közvetlenül vezéreljék HTTP parancsokkal (DDD, azaz Direct Device-to-Device módon), azaz a Shelly eszközök a külső internet kapcsolat megszakadása (vagy a tázfalon való letiltása) esetén is képesek a helyi hálózaton egymást ki/bekapcsolni a Shelly App-ban beállítható ún. Action-ök segítségével.

Shelly1 okosvezérléshez a gyártó saját okostelefon app-ja és saját Cloud szolgáltatása is elérhető ingyenesen. 

Bekötési módok:

 • Nullvezetékkel
 • Nullvezeték nélkül

A két kapcsolóbemenetre akár két, egymástól függetlenül vezetékezett kapcsoló is ráköthető, alternatív kapcsolást az app beállításai szerint biztosítva.

Shelly ByPass nem a termék része, külön rendelhető tartozék.

Fontos: a Shelly 1L működéséhez biztosított fázis és a kapcsolótól érkező kapcsolt fázis azonos fázisról kell, hogy érkezzen, a Shelly 1L nem alkalmas többfázisú működésre!

 

Integrációk:

A Shelly a gyári firmware-ével is az egyik legegyszerűbben integrálható okoseszköz a piacon. Támogatja az MQTT-t és a REST API-n keresztüli vezérlést. Kompatibilis a Google Home és Amazon Echo hangvezérlésével.

A Shelly Cloud-on keresztül számos Shelly eszközt integráltak már a SmartThings platformmal is.

Ezen kívül a gyári firmware támogat egy sornyi egyéb nyílt forráskódú és egyéb rendszert is:

 • MQTT
 • HomeSeer
 • ioBroker
 • Home Assistant
 • openHAB
 • Domoticz
 • SYMCAN
 • nymea
 • Hubitat
 • Hoobs
 • REST API

Gyári firmware felülírása:

Az eszköz egy ESP8266 alapú vezérlővel működik, és a kivezetett tüskesoron keresztül a firmware tetszőlegesen módosítható (Sonoff-Tasmota, ESPEasy, ESPurna stb.), egyszerűen kompatibilissé tehető saját automatizálási szerverrel.

Szerelhetősége:

 • A normál méretű kapcsolóaljzatba jellemzően befér a szerelvények mögé.

Egyéb műszaki paraméterek:

Tápfeszültség: 110-230V AC

Maximális teljesítmény: 940W (4,1A), de rövid ideig akár max. 1200W terhelést is kezelni tud 230V AC bekötés esetén

A Shelly 1 és Shelly 1PM relékhez elérhető hőmérő adapter nem kompatibilis vele, digitális hőmérő nem illeszthető hozzá.

Működéséhez nincs szükség nullvezetőre, csak fázisvezeték szükséges a bekötéséhez.

Specifikáció

Tömeg 0.029 kg
Méretek 4.2 × 3.6 × 1.4 cm
Szín

kék

Terméktípus

okos kapcsolórelé, akár csak fázissal (nullvezeték nélküli) bekötéssel

Áramkörök száma

1

Kapcsoló / kapcsolórelé

igen

Fogyasztásmérő

nem

Dimmelhető / Fényerőszabályozható

nem

DIN-sínre szerelhető

nem

Fizikai ki/be kapcsológomb

nem

Bemenet külső kapcsoló számára

igen, 2 kapcsolóbemenet

Alternatív- / keresztkapcsolás

igen

Impulzus- / billenőkapcsolás

igen, auto on és auto off beállítási lehetőség is van

Eszköz működési betáp

110-230V ±10% AC

Bekötés

230V AC (fázis és nulla), 230V AC csak fázis

Vezérelt áramkör

110-230V AC

Maximális teljesítmény

4,1A, rövid ideig max. 5A

Túlfeszültség-védelem

nem

Túlmelegedés-védelem

igen

Interneten vezérelhető

igen

WiFi kapcsolat

igen

WiFi szabványok

802.11 b/g/n (2.4GHz)

RF / rádióvezérlés (433.92MHz)

nem

Zigbee kapcsolat

nem

Cloud üzemmód (gyári firmware-rel)

igen, működhet a Shelly felhőre kapcsolva (beállítható)

Helyi hálózati üzemmód (gyári firmware-rel)

igen, működhet csak helyi hálózati üzemmódban, teljes funkcionalitással (beállítható)

REST API támogatás (gyári firmware-rel)

igen

MQTT támogatás (gyári firmware-rel)

igen

Támogatott integrációk

Amazon Echo, Google Home, HomeSeer, openHAB, Home Assistant, ioBroker, Hubitat, Hoobs, Symcan, Domoticz, nymea, SmartThings (beta), REST API

Gyártói okostelefonos app

igen, ingyenes app (Shelly Cloud)

Webes (böngészős) admin felület

igen, az app-pal szinte megegyező funkionalitás

Értesítési funkciók

email küldése, Shelly app értesítés

Hangvezérléssel kapcsolható

Amazon Alexa és Google Assistant kompatibilis

Időzíthető

igen, (internetes órajel szinkronizálás után) korlátozott számú időzítés offline állapotban is működik, minden további időzítés a felhőből futtatható online üzemmódban

Előzmények

igen: ki/bekapcsolási előzmények az app-ban (Shelly fiókonként a legutolsó 50 esemény)

Fogyasztás

< 1W

Működési hőmérséklet-tartomány

-20°C – 40°C

Gyártó

Shelly

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

Külső raktáron (2-3 nap)
5.989 Ft
Termék címkék: okosrelé, Shelly, wifi

Keresés