Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Okos otthon vezérlés jelenlét szimulációval

Elsőként mindenekelőtt egy gyors érvrendszer, miért is éri meg okos rendszerre váltani a régi, hagyományos helyett:

Elsőként mindenekelőtt egy gyors érvrendszer, miért is éri meg okos rendszerre váltani a régi, hagyományos helyett:

  1. Csökkenti az ökológia lábnyomodat, optimalizálja az otthonod fogyasztását azzal, hogy egy rendszerbe kapcsol mindent, ahelyett, hogy külön, elszeparált rendszerről működnének, nem mellesleg időzíteni lehet a működést, hogy azokban az időszakokban, mikor nincs szükség a használatra, gátolja egy blokkoló az energiahasználatot
  2. Az intelligens rendszer jelzőjének megfelelően okos, képes megjegyezni a betáplált utasításokat és azokat meg is valósítani, reagálnak példának okáért a külső környezeti változásokra is, valamint érzékelik, ha hazaérsz, igazodva az otthon lévő módhoz
  3. Kézi valamint távoli vezérlés lehetőségét is egyaránt biztosítja, így akár az irodából is lekapcsolhatod a kávéfőzőt, ha reggel elfelejtetted, nem kell emiatt kiesni a munkából és hazarohanni

Oké, oké, ez eddig szép és jó, de a nagy kérdés mégis az: vezetékes vagy vezeték nélküli okos rendszer a nyerő? A leginkább hangoztatott álláspont a két rendszer közt a következő: amennyiben már meglévő otthonod okosítanád, anélkül, hogy még a jövő hét is a munkások utáni pakolással és vagy takarítással telik, ergo gyorsan, a lehető legkisebb felfordulással járó átalakítás a célod (lehetőleg minden fúrást mellőzve), mindenképp érdemes a vezeték nélküli rendszert előnyben részesíteni. A felújítás előtt álló ingatlan, és vagy újépítésű társaiknál azonban preferáltabb a vezetékes megoldásokon gondolkodni, de természetesen a két rendszer egymással is kombinálható, tehát a vezetékes rendszer a későbbiekben vezeték nélküli társaival is kiegészíthető, nem kell elkönyvelni befejezettnek a munkálatokat csak azért, mert kiépült a szisztéma.

S ha mindezt tisztáztuk, nincs is más hátra, mint hogy bemutassuk, hogyan is képes a mindennapi otthoni életedet megkönnyíteni az, ha okos rendszert használsz! Lényegében egyszerűen megfogalmazva azzal, ha okos rendszer vezérelte otthonod van, az nem csupán a pénztárcád barátja lesz, hiszen a pénzügyi hatékonyság jegyében minden csöpögő csapot elzársz - példának okáért az intelligens konnektorral! Futott már át az agyadon, mikor megkaptad a számlát, hogy biztos valami kismanó, miközben aludtál, egy komplett várost kivilágított Vegas stílusban éjszakára, aminek teljes költsége utána a te számládra került? Nos, mondhatni, ennek garantáltan esélye sincs, ha okos konnektort használsz, ugyanis eme kis csoda legfőbb feladata, hogy beállíthatod rajta a fogyasztást, időzítővel jelölhetsz meg olyan időzónákat, amikor nem engedi, hogy a készülék áramot fogyasszon (mikor még csak a közelében sem vagy, vagy éppen alszol), effektíve kidobva ezzel a nyitott ablakon két kézzel a pénzedet.

Nem beszélve arról, hogy szintén spórolást jelenthet a havi kiadásoknál, ha a rendszereid összehangolva, egy körről futnak, nem pedig ki - ki a saját kis zárt rendszerében, sokszor ugyanazt a vezérlőtípust használva. Az optimálisabb fogyasztás miatt elmondhatod, hogy még környezettudatos otthonban is élsz, hiszen annak, ha minden egyes tevékenység külön vezérelve külön rendszeren funkcionálna, külön fogyasztást generálna, iszonyatosan növelve az ökológiai lábnyomod, amit magad után hagysz az utókor számára. Az okos rendszerben ezek a duplikálások értelemszerűen megszűnnek, s egyesítik az erejüket, egy központi agyhoz csatlakoztatva az érzékelőket, melyekből ráadásként még kevesebbet is lehet használni, mint a hagyományos, butább szisztémánál, hiszen a szenzorok alkalmasak arra, hogy az eredeti feladatukat bővítve lássák el. Mit értünk egy rendszerbe való kapcsolásról? Példának okáért azt, ha egyetlen tabletet a kezedben tartva úgy dönthetsz, hogy ideje, ha felkel az asszony, elindítod az irodából hát a kávéfőzőt, és beindítod a zuhanyt, hogy mire odaér, kellően gőzkabin legyen, mert ő azt szereti. S ehhez nem kell külön-külön belépkedni kismillió alkalmazásba, csupán egy felületen belül válogatsz a funkciók közül!

Kategóriánk kínálatában felhívnánk a figyelmet az intelligens kapcsolókra a Sonoff jóvoltából, mely egyszerűen vezeték nélkül, áramba csatlakoztatva WIFIvel képes példának okáért a világítást vagy a csatlakoztatott készülékeket irányítani akár a ki akár a bekapcsolásról van szó (igen, akár egy kávéfőzőt is áramtalaníthatsz vagy épp elindíthatsz ezzel), távvezérlésben is amennyiben az okos eszközödre letöltötted az applikációt, a kapott információkat a felhőalapú platformnak továbbítva a világ bármely tájáról.

Kínálatunk igyekszik lefedni széleskörűen az igényeket, nézzetek szét a webshopunkban bátran, ha az otthonotokat okosítanátok, ez garantáltan okos lépés lesz részetekről!

Tartalomhoz tartozó címkék: Okos otthon Okos otthon rendszerek

Keresés