Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Biztonság

Rendezés:

Okosan vagy bután jobb a biztonság?

Sokszor felvetül a kérdés, vajon tényleg annyival nagyobb biztonságot ad e az okos otthon, mint a hagyományos biztonságtechnika? Jelen cikkünk nem mással foglalkozik, mint a fentebb felvetett kérdéssel.

Ha biztonságtechnikáról beszélünk, fontos tisztázni, hogy nem csupán a külső behatolók elleni eszközökre fókuszálunk, mint azt elsőre gondolná az ember, hiszen a hagyományos jelzőrendszerek közé tartozik a külső behatoló elleni védelem mellett a szén-monoxidot, tüzet, füstöt, gáz- és vízszivárgást jelző rendszerek egyaránt, melyek felszerelve együttesen is igyekeznek megelőzni a bajt, s figyelmeztetni a tulajdonost, ha valami nincs rendben.

Mitől lesz okos az okos rendszer és jobb -e, mint a butább? A válasz egyszerű: a régi, hagyományos rendszerekben minden egyes funkciónak külön eszköze volt, ezek egymástól függetlenül látták el a feladatukat. Ezzel szemben azonban az okos otthonok (menő angol néven smart home) ezeket a funkciókat egytől-egyig egy rendszerbe kapcsolták, szolgálva a tulajdonos kényelmét, ellátta a lakók biztonságát, s ráadásként még az ökológiai lábnyomot is kicsinyítve a kevesebb fogyasztással.

Így vitathatatlanul a kérdésre adott 3 érvünk közül az első nem más, mint a gazdaságos üzemeltetés, ugyanis az optimális felhasználás bizony a régi és új rendszerek közt vitathatatlanul az okos felé dönti a mérleg nyelvét. Szintén az okos rendszerek melletti érvünk, ha azt nézzük, hogy míg a hagyományos biztonsági rendszerek önállóan dolgozva, ki - ki a saját feladatát ellátva egymástól elszigetelve léteztek, addig az összekapcsolt rendszerben bizony a kényelem került előtérbe: megtaníthatunk cselekvéseket, beállíthatunk időzítéseket, amiket megjegyez, s képes arra is, hogy érzékelje, ha otthon tartózkodunk, igazodni képes a helyzethez. Végezetül a legfontosabb érv: akár távolról is vezérelhető, nem kell személyesen jelen lennünk ahhoz, hogy a vezérlőpanelt irányítsuk.

Biztonságtechnikai kínálatunkban megtaláljátok az intelligens riasztórendszert, okoskilincset, füst -, éghetőgáz -, szénmonoxid -, hőmérséklet és páratartalom, vízbetörés, mozgás, törés és vagy nyitás érzékelőket, melyek mindegyike egytől-egyig vezeték nélküli kivitelben várnak arra, hogy bekapcsolódjanak az otthonod védelmi rendszerébe!

 

Keresés