Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Milyen fűnyírót válasszunk?

Milyen fűnyírót válasszunk?

Hogy milyen fűnyírót válasszon, ami megfelel az Ön igényeinek és szükségleteinek, a következő dolgokat célszerű figyelembe venni.

A KERT MÉRETE

Az első fontos dolog a fűnyíró kiválasztásában a nyírásra szánt gyepszőnyeg mérete. A Villager elektromos, akkumulátoros és könnyű motoros fűnyírói rendkívül jól teljesítenek a kisebb és középméretű, 800 m2-es területig terjedő gyepszőnyegek kaszálására. Az 1500 m2-ig terjedő közepesen nagyméretű gyepek vágására a szélesebb munkafogatú (46-56 cm) modellek jobban megfelelnek, amelyek rendelkezhetnek többlet funkciókkal, mint amilyenek a gyűjtőkosár vagy a önjáró funkció. Az 5000 m2-ig terjedő, nagy füves területekhez a számos csatlakozóeszközzel rendelkező, traktoros fűnyírót érdemes választani.

Tehát, a méret a lényeg.

 

A MEGHAJTÁS.

A második lényeges dolog fűnyíró választásánál a meghajtó motor fajtájának a kiválasztása. Amennyiben kisebb területű és szintkülönbségű gyepszőnyege van, akkor valamely Villager elektromos fűnyírót érdemes beszerezni. Ha nem akarja hétvégén zavarni a szomszédokat vagy idegesítik a kábelek és kisebb a gyepszőnyege, akkor a Villager akkumulátoros fűnyírók ideális választás. A nagyobb gyepszőnyegek nyírására vagy olyan helyen ahol nem megoldható az áram vételezés, ott benzinmotorral rendelkező motoros fűnyírót érdemes választani. A dimbes-dombos, szintkülönbséggel rendelkező területnél az önjárófunkció hatalmas könnyítést jelenthet, mint időben, mint fizikai terhelésben.

 

MULCSOLÁS, GYŰJTÉS, SORRENDEZÉS

A legtöbb Villager fűnyíró fűgyűjtővel van felszerelve, de választható talajtakaró szettes és az oldalkidobos változat. Fontos, kívánja-e, hogy az Ön fűnyírója összegyűjtse a lenyírt füvet, vagy a talajtakaró szett segítségével finom mulcsot visszaterítse, ezáltal táplálja és védi a kiszáradástól a gyepet. Amennyiben a lekaszált fű összeszedését szénává szikadás után szeretné megtenni, oldalkidobóval rendelkező Villager fűnyíró sorba rendezi, a könnyebb betakarítás véget.

Keresés