Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Központok - Távvezérlők

Rendezés:

Épületautomatizálás mesterfokon

Egy nagyobb intézményrendszer különböző épületegyütteseihez tartozó biztonsági rendszert egy embernek szinte lehetetlen lenne átlátnia, így a különféle kamerák és egyéb védelmi egységek segítségével könnyebben felügyelhetőek az eltérő fekvésű épületek kültéri és beltéri egységei.

A mai előrehaladott technológiáknak köszönhetően viszont az épületautomatizálás segítségével már sokkal egyszerűbben lehet felügyelni az egyes helyszíneken kívül és belül történő eseményeket.

Például az okos kamera rendszereken keresztül egyaránt lehetőségünk nyílik felvenni nemcsak a képet, de a hangot is, illetve mivel a szoftver megjelöli a felvételen ezeket az érzékeléseket, még a visszanézés is könnyebb, hiszen nem kell órákat tekerni, mint régen a videokazetták esetében. S ezek többsége bővíthető más funkciókkal is, mint szén-monoxid, gázszivárgás vagy vízbetörés érzékelővel is, így az épületautomatizálás segítségével így egy felületről lehet szemmel tartani szinte mindent.

Mindezek mellett az épületautomatizálás egyik legfontosabb eszközei az okos távirányítók illetve vezérlők is, hiszen ezek segítségével egy felületről, többnyire egy okostelefonról lehet így irányítani a villanyokat, az ablakok nyitását-zárását, a tévét vagy a rádiót, de természetesen a klímát, a fűtést vagy a párologtatót is.

Az épületautomatizálás különféle módszerei természetesen nemcsak a nagyobb intézmények esetén vehetőek igénybe, hanem a biztonsági termékek elérhető árai miatt már saját otthonodba is beépíthetsz egy ilyen rendszert, mindenféle fúrás vagy vezetékek nélkül.

Keresés